31. okt. 2015

Paleo finger til Halloween Barna

Hvis du googler halloween og ser på bilder får du opp masse forskjellige og enkelte ideer går igjen,
som f.eks. avkutta fingre, her er min sunne versjon ;-)





Helt sunn er det vanskelig å være selv til hverdags og til spesiellle anledninger er det enda værre,
dog er det som oftest noen forandringer man kan gjøre,
som å lage sunnere godteri.

Til disse fingrene har jeg brukt min oppskrift på sunne energibarer og deretter formet de avlange istedet for bare å lage firkanter. Litt klissete og må stivnes i kjøleskapet men gode, sunne og skremmende ;-)

Oppskrift HER.




Ha en fin halloween kveld med masse skumle besøk ;-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

30. okt. 2015

Paprika Spøkelser

Paprika kan gjøres til artige halloweenspøkelser,
fylt med kjøtt (eller ris)  er de en fin rett på middagsbordet ;-)





Du trenger:

Paprika
kjøttdeig
krydder

Vask og ta ut innmaten i paprikaen, 
hvis du bruker de runde som står av seg selv kan du ta vare på å bruke hatten du skar av,
til disse spanske paprikaene er det like greit å la de ligge...

Bland kjøttdeigen med krydder og fyll hulrommet i paprikaen med kjøttdeig, 
eventuelt ris blandet med egg eller andre grønnsaker,
du kan selvfølgelig bruke rester av gresskarmos.

Stikk ut øyne og munn med en skarp kniv,
men forsiktig med hvor du holder henda !!!


Stekes i 20 minutter på 150 grader eller kortere på høyere varme.



Serveres med foreksempel hjerne og blodsaus  ;)
-oppskrift HER




.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Hjerne til Halloweenmiddagen

Blomkål er manges grønnsasfavoritt og ikke uten grunn,
den er god og sunn :-)

Kokt hel og med litt godvilje kan man si det ser ut som en hjerne,
med litt blodig saus er suksessen sikkret ;-)




Du trenger:

blomkålhode
salt
buljongterning (eller kraft)
rødbetsuppe (HER)






Kok eller damp blomkålhodet helt i 10-15 minutter, 

det skal være mørt men ikke falle fra hverandre,
i kraft eller buljong får du litt mer smak.







Lag en rødbetmos eller suppe til blod, 
du kan også lage vanlig saus med rødbet for å få fargen,
men unngå melk-fløte da det blir rosa.




Har du kokt hodet litt på forhånd kan du varme det ti minutter i ovnen da får du litt stekeskorpe på som passer fint til halloweenstilen , hell litt blod over og server helt.



...til f.eks. paprika spøkelser som du finner HER...


Buhhhuuuu...
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

29. okt. 2015

Bruk butter-deigen til dekorasjon ;-)

Måtte bare teste dette før halloween,
uten tvil en vinner til suppa,
den du lager på gresskar når lykta er skjært ut ;-)





:ideen fikk jeg fra forsiden på et fransk matblad som jeg ikke husker navnet på...
...og en kjempefordel at jo mindre perfekt jo mer hekseaktig hehe


Lages ferdig på forhånd og brukes til å servere suppe i,
slik har du også en del av borddekorasjonen klar og en morsom time med barn og eller voksne...
Jeg hadde det veldig gøy ihvertfall,
40-årskrise ifølge den 'voksne' datteren min hihi

Ikke så komplisert som det kan se ut til,
og ja de sitter fast i 3 av 4 tilfeller,
neglene derimot datt av under steking i 90 % ...

Du trenger:

krus eller boller
butterdeig

evnt. mandler-gresskarfrø til negler
evnt. sesamfrø-valmuefrø til strø

Tegn en hånd-sjablong, helst barehånd så de ikke blir for store.
Rull ut deigen og klipp eller skjær ut små hender.
legg hendene på kopper eller bollene som om du holdt de for å drikke.
Stikk inn neglene og strø med evnt. pynt.
Jeg har ikke penslet med vispet egg, men det kan du godt, de vil jo ihvertfall bli litt limt fast,
men også litt sort i kantene.









Mine stekte 15 minutter på 175 grader,
eventuelt tar det 10 minutter på 200 grader...



Du kan lage de ferdig på forhånd,
gjerne dagen før hvis det hindrer stress i siste liten ;-)


...ønsker du varme skåler tåler de en oppvarming,
ellers er det bare å lage suppe og servere ...

Gresskarsuppe finner du oppskrift på HER,
med grønnsaker og pesto HER og med rotgrønnsaker HER
ikke glem at gresskarfrø kan krydres og ristes til strø på toppen.
Pynt med kokosmelk eller creme fraiche i en sprøytepose.




...blir mye bilder for jeg synes de ble så stilige ;-)


...og den siste i grønn høy kopp:


PS: inviterte eller verter som ikke tåler gluten eller er 'lavkarbo'
kan godt ha det gøy her,
for til syvende og sist er det opp til hver enkelt om de spiser handa ;-)



Prøv da vel !



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Kanin i Gresskar

Super måte å tilberede hovedretten til halloween,
eller hvilken som helst høstmiddag.



...og her blir kjøttet sunt og ikke kreftfremkallende !!!

Prinsippet er enkelt:
hul ut gresskaret, legg i kjøttet og stek på svak varme lenge...

Jeg har selvfølgelig ikke funnet på dette av meg selv,
men kom over ett bilde hvor det ble gjort med en høne e.l.
Synes det var helt genialt og man kan bruke det kjøttet man ønsker,
jeg har valgt kanin fordi den ikke har skinn,
 slik som høne da jeg ikke liker skinn som ikke er godt stekt,
på den annen side så er det jo mye sunnere å ikke steke det for hardt.
Neste gang skal jeg prøve med lam eller oksekjøtt,
salt svinekjøtt som til fers suppe må jo også bli helt genialt!

...men først er det kanin:

Kanin i Gresskar

1 gresskar
1 kanin
bacon
grønnsak(er)
olivenolje
salt
timian
pepper
enerbær

Slik gjør du:

Skjær av ett lokk på gresskaret og grav ut midten + litt av kjøttet,
du må ha litt mer plass en  det du skal ha inni.
bland olje, timian, pepper og salt og gni inni gresskaret.



Kaninen (eller høna, anda, kalkunen etc.) kan være hel eller deles litt opp,
min var allerede i biter så jeg brukte rygg og lår, resten gikk i kraftgryta.
Bland salt, pepper, timian og enerbær og gni inn i kjøttet.
Baconskivene surrer du rundt kjøttet,
normalt gjøres det for de den ikke har skinn og det beskytter for å tørke ut,
-altså ikke nødvendig i dette tilfellet, men alt blir godt med litt bacon-



Skjær opp valgte grønnsaker,
 jeg brukte grønnkål men anbefaler mildere grønnsaker som alle liker :-)
Legg grønnsakene i gresskaret og kaninbitene i midten,
har du god plass kan du ha på litt av det gresskarkjøttet du skjærte ut.




Ha på lokket og sett i ovnen på 90-100  grader for minst 10 timers steking.




Ta av lokket ved servering og skjær av noe av kantene (ettersom hvor høyt opp fyllet er)
 og middagen har allerede eget fat,
kjøttet er såpass mørt at man kan ta opp biter, 
eller du kan ta opp og dele opp for så å legge kjøttet tilbake...





Kantene du sjærte av kan deles opp og serveres eller brukes til mos etc.
-ett innlegg med gresskarrester kommer etter halloween.

Bon Appétit :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

28. okt. 2015

Spøkelser til Halloweenfesten

Skumle spøkelser som smaker godt gjør helt sikkert suksess hos små og store.



Du trenger:

pølser
paideig
pepperkorn
(bacon i skiver)


Del pølsene i ca 5 cm biter,
stikk ut ringer på 10 cm i paideigen,
Rull en halv skive bacon rundt hver bit (kan droppes),
fold paideigen over den ene enden (se bilde) og stikk inn pepperkorn til øyne.

Stekes 10 minutter på 200 grader.





Serveres som tapas eller forrett på en seng av salat e.l.


Buhuuu....
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

27. okt. 2015

Rød Halloweensuppe

...som i tilegg er supersunn,
selvom den ikke er laget av blod...



Du trenger:

kraft med fett
rødbeter 

Skjær rødbeter i små biter (etter å ha vasket dem),
kokes møre i kraft (du kan bruke buljong men... men...)
Avkjøl litt før du svinger tryllestaven så det blir en mos : velouté !


Varm opp igjen før servering og smak til med salt og pepper.

Du kan servere den som den er helt enkelt eller du kan tilsette:
bacon, kjøtt, fisk, rømme, creme fraiche, erter, kokt egg, rå eggeplomme, nøttedryss, urter etc.

Små helkokte rødbeter med blader er stilig pynt.


Har du melkesyregjærede rødbeter kan du lage bortsch,
oppskrift HER

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.