tag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post701025604837252551..comments2024-03-21T10:36:41.428+01:00Comments on Godt og Sunt: Franskinspirert NektarindessertHegehttp://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-73826599330646802372015-08-15T17:58:24.067+02:002015-08-15T17:58:24.067+02:00Hei :-)
klart det men har ikke så mye erfaring el...Hei :-)<br /><br />klart det men har ikke så mye erfaring eller opplysninger, men det kommer fra planten Lupin, heter det ikke det da de lilla og rosa blomstene som ofte vokser i veikanten i Norge ??? Det er ca 200 forskjellige i slekten og det er i familen erter, den som brukes til mel er vit lupin. Spist/brukt av bl.a. Egyptere i over 4000 år, med sine 40% proteiner er den en av de mest proteinrike plantene, 10 % glusider uten amidon, 30 % fiber, 10 % fett . Gir litt gul farge og tykner som f.eks potet og maismel... oplysningene er oversatt fra: http://www.chaudron-pastel.fr/2012/02/10/farine-lupin-proprietes-nutritionnelles-utiliser-cuisine/ Kan selvfølgelig erstattes av andre mer vanlige meltyper...Hegehttps://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-559362378578902022015-08-15T17:10:31.624+02:002015-08-15T17:10:31.624+02:00Hei Hege, kan du fortelle litt om lupinmel?Hei Hege, kan du fortelle litt om lupinmel?Anne Elisabeth - Gallery Xprementalhttps://www.blogger.com/profile/16665228344945461907noreply@blogger.com