tag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post5365676580274843233..comments2024-03-21T10:36:41.428+01:00Comments on Godt og Sunt: Melkesyregjærede RødbeterHegehttp://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-56814620211819183352016-11-21T21:03:32.568+01:002016-11-21T21:03:32.568+01:00Takk for ros :-)
Det beste er å ikke røre, når de...Takk for ros :-) <br />Det beste er å ikke røre, når det bobler over (i lukket glass) blir all luft også presst ut og glasset blir hermetisk tett, ingen luft kommer inn og da er det vanskelig for uønsket mugg å utvikles, så lenge det bare er ett par centimeter som mangler på toppen ville jeg ikke rørt... Det er spiselig fra første dag, men for at de ønskede melkesyrebakteriene skal utvikle seg må det få stå minst en uke og helst tre, smaken kan være litt mindre sur ved kort fermentering så for helt nybegynnere kan det være lurt og begynne å spise etter noen dager. F.eks. drikker man kvass (laget av rødbeter) etter ett par dager. :-)Hegehttps://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-59484827964783226072016-11-21T18:46:39.182+01:002016-11-21T18:46:39.182+01:00Hei!
Fantastisk side du har! :-) Jeg prøvde meg ...Hei! <br /><br />Fantastisk side du har! :-) Jeg prøvde meg på oppskriften din, og her boblet det nærmest fra første stund (1 dag!). Siden det har rent over, lurte jeg på hva som er best å gjøre ? Bør jeg fylle på med mer vann og salt? Eventuelt forsøkte å flytte det over i en større beholder? For det må vel stå lengre selv om det bobler allerede? Hilsen en fersking på fermenteringHelenahttps://www.blogger.com/profile/12545087164172368683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-56129186769080347012016-01-18T16:55:10.019+01:002016-01-18T16:55:10.019+01:00Hei, så gøy at du har prøvd deg på melkesyregjæri...Hei, så gøy at du har prøvd deg på melkesyregjæring :-)<br />Jo ferskere de er jo bedre holder de seg, og det er det beste, så kan man eventuelt koke de hvis man vil ha de myke. Uåpnede glass kan godt stå i normal romtemperatur helt til de skal brukes helst litt kjellerkaldt me såå lenge fermenteringen er vellykket holder de seg i det 'uendelige' og behøver ikke ta opp plass i kjøleskapet :-) <br /><br />Lykke til videre , mvh HegeHegehttps://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-61891939467365294762016-01-09T18:09:51.490+01:002016-01-09T18:09:51.490+01:00Hei! Jeg laget melkesyrede rødbeter i tynne skiver...Hei! Jeg laget melkesyrede rødbeter i tynne skiver etter din oppskrift - glasset sto i romtemperatur (soveromstemperatur) i en drøy uke, deretter i døren i kjøleskapet i to uker. Rødbetskivene er fremdeles harde, trodde de skulle mykne noe?Ingridhttps://www.blogger.com/profile/04777356022340075458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-87972893211211130632014-02-18T13:53:02.319+01:002014-02-18T13:53:02.319+01:00Takk for kommentar og ha en flott dag :-)Takk for kommentar og ha en flott dag :-)Hegehttps://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-47085881424130290522014-02-17T18:03:17.968+01:002014-02-17T18:03:17.968+01:00Helt enig! Melkesyregjærede rødbeter er vanvittig ...Helt enig! Melkesyregjærede rødbeter er vanvittig godt!! :)Tradisjonskosthttps://www.blogger.com/profile/10533800771994301899noreply@blogger.com