tag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post6470974915030237184..comments2024-02-07T14:33:08.347+01:00Comments on Godt og Sunt: Saltet og Speket AndebrystHegehttp://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-22301832729930170092014-10-21T08:13:54.161+02:002014-10-21T08:13:54.161+02:00Takk skal du ha :-)
Luftfuktighet hvet jeg ikke, ...Takk skal du ha :-)<br /><br />Luftfuktighet hvet jeg ikke, men er det veldig tørt kan det være lurt å tilsette litt damp innimellom, er det for fuktig blir det fort mugg...<br /><br />Ideel temperatur for tørking tror jeg er 8-10, men det er jo sevfølgelig veldig variabelt hva temperaturen er hvis vi ikke har airconditoned tørkerom, den må ikke være over 15.<br /><br />Det er ellers viktig at det ikke er inestengt luft, ideelt sett ett loft med glugger, alt tettet med netting...<br /><br />Se dette innlegget for mer om speking: http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2012/12/spekepolse-speking-salting-hjemmelaget.htmlHegehttps://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-64713456092918362402014-10-20T17:31:01.511+02:002014-10-20T17:31:01.511+02:00Hei kjempe fin side du har.
Lurer bare på ett par ...Hei kjempe fin side du har.<br />Lurer bare på ett par ting.<br />Hvor stor luftfuktighet og hvor høy temperatur ved speking.<br />StenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-41233771393499976832014-02-26T20:47:36.567+01:002014-02-26T20:47:36.567+01:00Da henger kjøttet til tørk :) blir spennende!! :)Da henger kjøttet til tørk :) blir spennende!! :)A Khttps://www.blogger.com/profile/14992286756331706146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-25292165094575071832014-02-26T11:45:08.552+01:002014-02-26T11:45:08.552+01:00Hei, håper jeg ikke svarer for sent :-)
Hvis du v...Hei, håper jeg ikke svarer for sent :-)<br /><br />Hvis du vil ha kjøttet mindre salt kan du salte det kortere, men minst 24 timer vil jeg tro... Jeg bruker ikke saltet om igjen i mat, men på ugress... (eller is på denne tiden i Norge ;-) <br /><br />Når kjøttet er ferdig er det blitt hardere og tørrere, den beste måten er å smake...<br /><br />Jeg har ikke noen lang erfaring på speking og det er vanskelig å finne informasjon om emnet, så prøving og feiling er ett must...<br /><br />Del gjerne erfaringer etter hvert :-)<br /><br />-jeg svarer på Kaninspørsmålene under kanininnlegget mitt (limer og kopiere)<br /><br />:-) HegeHegehttps://www.blogger.com/profile/10126013583031585330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-36197886513212280112014-02-25T10:26:02.589+01:002014-02-25T10:26:02.589+01:00Jeg har nå kjøtt og salt i boks i kjøleskapet. Er ...Jeg har nå kjøtt og salt i boks i kjøleskapet. Er det 2 døgn uansett? Og må man kaste saltet etterpå eller kan det brukes om igjen? Når speker man i salt og når i saltlake? Og hbordan vet man om kjøttet har hengt lenge nok?! <br /><br />Det er jeg som sendte deg mail om kjøttkaninhold for en stund tilbake (endelig fått til å skrive via google igjen!) og jeg gleder meg til du vil fortelle mer om hold av kaniner. Vi får ei drektig hunne til uka og vi er spente på vårt første kull!! Blir spennende :) om du har tid og lyst vil jeg gjerne lese mer om hvordan du steller/forer osv i tiden før fldsel og rett etter samt tiden mammaen gir melk? Hvordan legger du tilrette for redebygging osv? Vår skal gå fritt i ett stort rom så hun må kanskje få kasse til å lage rede i?<br /><br />:) Ann KA Khttps://www.blogger.com/profile/14992286756331706146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7294368623501069548.post-9004462399239795092013-01-18T19:07:51.513+01:002013-01-18T19:07:51.513+01:00mmmmm....mmmmm....Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06742638067936626006noreply@blogger.com