Sider

Pages

Sider

30. okt. 2012

Høstens beste Eplekake

Når man ofte lager kaker og mye godt blir de rundt bordet mer og mer kresne,
 ikke på forskjellige ingredienser men på kakene i seg selv (eller middagen etc.)..
Det er enkelte variasjoner som blir mer populære enn andre...

 Her er det blitt vaniljekrem: bør være i kaken eller ved siden av som vaniljesaus..

Så høstens hittil beste eplekake er dagens oppskrift:

Ingredienser:

2 egg
1 1/2 dl sukker
125 gram smeltet smør
3 dl mel
2 ts bakepulver

3-4  epler
5 dl vaniljekrem
sukker, kanel

Lag vaniljekrem eller kjøp ferdig ;-) , sett ovnen på 165 grader.
Skrell og del epler i båter.
Pisk eggedosis.
Tilsett smeltet smør og eplesaft vekselvis med mel iblandet bakepulver.

Ha i en form på ca 24 cm i diameter eller firkantet 20x30 etc, jeg brukte en form på 26x36 og det var for stort ;-)

Legg på epler i ett jevnt mønster...

...og deretter vaniljekrem på toppen.


Stek i 40 minutter...

Nyt kaken lunken som den er eller hvorfor ikke med litt is eller creme fraiche :)


Bon Appétit !








2 kommentarer:

  1. Hei. Denne kaken ser utrolig god ut, men jeg har et spørsmål:
    Er det virkelig vaniljekrem du har på denne kaken? På bildet ser det mer ut som vaniljesaus - mer flytende.

    SvarSlett
  2. Kjempegod kake :-)

    tror jeg må lage den også ;-)

    Jeg mener vaniljekrem eller tykk vaniljesaus, altså ikke saus iblandet vispet krem.

    Her finner du min standard vaniljekrem: http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2013/10/hjemmelaget-vaniljekrem.html

    Epler settes på handlelisten !

    Lykke til :-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)