Sider

Pages

Sider

12. apr. 2013

Kaninfrikasse

Fryseren er full av 'kaniner', kjøtt som jeg hvet har vokst opp under gode forhold, slaktet på en human måte... ja mer er det vil ikke å si, hjemmeprodusert er best...

HER kan du lese om vårt kaninoppdrett og slakting av kaniner



 Inspirert av boken Mattradisjoner fra Akershus,
skrevet av innsamlede oppskrifter fra medlemmene i Akershus Bygdekvinnelag,
 har jeg lagt til Frikasse under kaninoppskriftene mine ;-)

...som vanlig hadde jeg ikke alle de orginale ingrediensene,
så de setter jeg i parentes...

Forøvrig er slike oppskrifter til å foandres etter sesong og tilgang på råvarer.

Kaninfrikasse


5-6 personer

1 kanin

Marinade
1 flaske øl
vann
2 løk
pepperkorn


Hvit Saus
45 g smør
45 g mel
Kraft
2 dl fløte
salt og pepper
3 ss hakket persille

Tilbehør
500 g Asparges
(300 g gulrøtter, 200 g selleri)
3 dl ris 




Du kan fritt bruke andre grønnsaker som tilbehør, f.eks. gulrot og kål er vanlig.
Likeledes må du gjerne ha litt gulrot og selleri i marinaden.
Det er også fullt mulig å bruke maizenna istedetfor hvetemel.

Skjær kaninen i passe serveringsstykker og legg i marinaden, tilsett vann så det akkurat dekker kjøttet.
Du kan godt la den ligge over natten, eller det som passer deg best, kaninkjøtt er mørt kjøtt og trenger derfor ikke å marineres for å bli mør. Har du ikke tid kan du gå rett til neste etappe ;-)

Kok opp marinaden med kaninkjøttet, skum godt når det beynner å koke.
La deretter småkoke/trekke i 1-2 timer.

Ta opp kaninkjøttet og legg til side.

Sil kraften og kok grønnsakene møre i kraften.

Ta ut grønnsakene og legg de til side.

Lag hvit saus av kraften, tilsett fløten og persillen til slutt.

Hvit grunnsaus lager du slik:
Smelt smøret og rør inn melet, det skal bli ordentlig varmt og frese litt men ikke brunt.


Tilsett veske litt og litt mens du rører, det aller beste er å ha kokende veske, og denne kraften hvar jo nykokt, ellers anbefaler jeg å koke opp vesken først, enten det er melk, vann eller kraft.
Dette i tilegg til at du tilsetter litt og litt gjør at sausen tykner.


Ha fløten i tilslutt, den behøver ikke å kokes opp, smak til med salt og pepper,
saus kokt på mel bør koke ca 10 minutter for å få vekk melsmaken, husk å røre.


Jeg kokte deretter risen i den resterende kraften.

Ha kaninkjøttet og grønnsakene tilbake i sausen, tilsett persille og varm opp rett før servering.




(ta gjærne bort bena, ihvertfall hvis noen ikke spiser kanin,
 men foretrekker høne med ører, som min minstemann ;-)







Bon Appétit !







2 kommentarer:

  1. Skal forsøke denne. jeg har jo spist kaninfrikasse hele krigen (1940-45)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)