Sider

Pages

Sider

27. apr. 2013

Krydret Kanin

 En rett med kaninkjøtt (bruk gjerne kylling) som er svakt krydret, passer til det milde kjøttet, meget godt mottatt rundt middagsbordet hos oss.
Alle fortsatte å spise selvom det ble oppdaget at det ikke var høne med ører, men kanin :-)

 


Krydret Kanin


4 porsjoner

1/2 - 1 kanin (700g)
1 ss presset hvitløk
3 ss olivenolje
2 ss kokos
4 ss sitronsaft
2 ss honning
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts paprikapulver
1/4 ts malt muskat  
1/4 malt kanel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss sesamfrø



Bland alle ingrediensene og mariner kaninkjøttet (som du har delt i mindre biter).  
La stå minst ett par timer, men gjerne over natten. 

Varm opp stekeovnen til 210 grader. Uten varmluft.
Ha kaninen m/marinaden og litt smør i en ildfast form.
Stekes totalt 20 minutter, ta formen ut etter 10 minutter og snu alle bitene, 
ha eventuelt litt vann+ mer smør  i formen hvis nødvendig.
Skru ned til 180 grader  og la steke 10-15 minutter til, husk å snu bitene.




Jeg serverte asparge og rotmos til :-)



Bon Appétit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)