Sider

Pages

Sider

2. apr. 2013

Glutenfri Lasagne med Hestekjøtt

En lasagne er alltid velkommen,
 hvis den er rask og lage og litt sunnere ja da er blir vel alle fornøyde ;-)
Det eneste  du må lage eller ha laget ferdig / kjøpt på forhånd er kjøttsausen, 
eller tomatsaus hvis du er vegetarianer, 
men da har du vel ikke klikket på en lasagne med hestekjøtt ;-)

Glutenfri er den siden det er brukt rispapir og creme fraiche ;-)


Du trenger:

Rispapir
Kjøttsaus
Créme Fraîche
Hakket persille (kan sløyfes)
Revet ost.

Kjøttsausen min finner du oppskrift på HER, 
lag gjærne en stor porsjon som du kan fryse ned eller hermetisere i porsjoner. 
Mengder kommer ann på hvor stor lasagne du lager og hvor mange dere er, en liten pekepinn er 1 1/2 dl kjøttsaus og 1 dl creme fraiche til hver. Bruk 2-3 rispapir per lag, som du bløter opp i vann før du legger de på.


Siden rispapir gjerne kommer runde kan du godt bruke en rund form / kake form,
 eller klippe de til, eller brette dem til når de er bløtet opp.


Begynn med kjøttsaus i bunnen, deretter creme fraiche, du legger rispapir imellom hvert lag.
Ellers kan du lage så mange eller få lag du vil.




Strø revet ost på toppen.


 Stekes i ovnen på 200 grader til osten er smeltet, ca 10-15 minutter, 
altså mye raskere enn den kjøpte frosne versjonen ;-)



Vi var bare 3 personer og jeg hadde en liten form, hvorav en liten lasagne.


Bon Appétit !

Ps: når du først er i gang er det fullt mulig og lage flere lasagner og fryse ned før steking, 
beregn da lenger tid til oppvarming.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)