Sider

Pages

Sider

25. aug. 2013

Villsvin koteletter med Solbærsjy

Solbærsaft kan bukes til mer enn toddy og gele,
fantastisk god som saus til vilt og and...
Villsvin kommer det ofte inn på benken i jaktsesongen som er fra 15 August til 30 Februar...
Som dere da skjønner blir det litt villsvinkjøtt i løpet av året,
 og fra alle deler på grisen, 
kjøttet har forøvrig ingenting med grisekjøtt å gjøre,
nærmeste likhet i Norge er vel elgkjøtt...

Men ser du et villsvin er det bare å ta det med inn på kjøkkenet,
kan jaktes hele året i Norge ;-)



Et ribbestykke kan stekes helt for, så å bli skjært opp i koteletter...


Strø på timian, paorika og litt pepper, har du einerbær så sleng dem med ;-)
Ha over litt olivenolje...
Legg i ildfast form...
Stek i ovnen på ca 200 grader, ca 45 minutter. 
Hell over en flaske  øl eller litt vann for å få litt stekesjy.





Øs sjyen over kjøttet et par ganger under steking,

eller legg over folie når overflaten har fått litt stekeskorpe,
eller stek i stekepose...





Når kjøttet er ferdig stekt, koker du opp litt solbærsaft med stekesjyen.


-hvis saften er søt tilsetter du ikke noe, er det råsaft tilsetter du litt søtt, f.eks. agavesirup...






Skjær ribben i koteletter og hell sjyen over ved servering...


Her bakte vi noen snåle gamle små gresskartyper i ovnen samtidig, 
litt kjedelige farger men artig med litt variasjon i tilbehøret...


Bon Appétit :-)



Ikke glem å si Hei på Facebook HER,
og har du en facebookside så får du selvfølgelig en liker tilbake ;-)

1 kommentar:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)