Sider

Pages

Sider

10. okt. 2013

Pizza som Dessert

Når hovedretten er Pizza,
deigen er klar og ovnen varm,
da er den letteste desserten Pizza...





Dessertpizza'n ble servert etter disse herlige hvite Lakse-Pizzaene

Pizzadeigen finner du oppskrift på HER,
-eller se til slutt i dette innlegget...
jeg brukte speltmel istedet for hvetemel,
resultatet er det samme.


Dessert Pizza no 1

 2 dl druer uten sten, eller del dem i to og ta ut stenene...
Bland ett egg,
 med 1 /2 dl malte mandler
og 3 ss agavesirup (sukker, maple eller honning)
Smøres utover pizza- bunnen og strø druer over.
Stekes 3-5 minutter







Dessert Pizza no 2

 2 epler i tynne skiver
3 ss Agavesirup
1 ts Kanel

Fordel epleskivene utover og strø kanel og sirup over.
Stekes 3-5 minutter




Dessert Pizza no 3

4 fikener delt i to
Fikensyltetøy med valnøtter
(event. valnøtter)
150 gram hvit chevreost
3 ss agavesirup.
litt nykvernet pepper.

Fordel fikener utover bunnen og plasser ostebiter.
Ha på sirup og pepper.
Stekes 3-5 minutter.

 





Pizzaene kjevles supertynne og stekes på pizzasten i ovn som er så varm som mulig.
har du ikke pizzasten prøv med stekeplate som du lar stå i ovnen under oppvarming.
Jeg bruker en grill-crepe stekepanne i jern, perfekt :-)
Jeg steker de midt i ovnen eller litt over midten,
det er viktig å kunne ta steinen-stekeplaten raskt ut og inn uten å brenne seg.

Legg den utkjevlede deigen på den varme plata og legg deretter på fyllet ;-)
-bunnen vil begynne å steke med en gang hvis alt er varmt nok...
3 minutter er som regel nok, men f.eks. fikenen trengte litt lenger tid og det kommer også ann på hvor varm ovnen din blir, min er 250 + varmluft...

Overrask med Pizza til helgen ;-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)



Pizza deig


(til ca 16 små tynne pizzaer)

15 dl /900 gram mel
1 pk gjær fersk/tørr
1 ss salt
1 ss sukker
4,5 dl vann
1 dl olivenolje

I maskin:
Ha det våte (kaldt) i en kjøkkenmaskin og tilsett det tørre, elt deigen minst 10 minutter.

For hånd:
Ha det tørre i en bolle (eller på bordet) lag en grop i midten og hell i det våte, bland alt godt sammen og elt i 10 minutter.

Deigen skal være ganske tørr, hvis ikke tilsetter du mer mel.
Sett deigen kjølig (kjøleskap) til den skal brukes, minst en time men gjerne opptil fire dager, pass på å ha stor bolle med lokk, da den hever ganske mye.
Hvis du ikke skal bruke den (eller deler av den) i løpet av 4 dager kan den fryses ned.



 

2 kommentarer:

  1. Herlig idè med dessertpizza. Jeg pleier å kjevle ut butterdeig å skjære flakene i passende stykker å fryse ned. Det kunne være moro å forsøke de som pizzabunn også, en en bunn med speltmel fungerer også fint og mye mindre smør og jobb.

    SvarSlett
  2. Denne tynne lettkjevlede pizza-deigen passer veldig godt som butterdeig, litt mindre flakete men sprø og god.
    Den kan fryses ned i passe porsjoner, men jeg ville kjevlet ut ved bruk...
    Kan selvfølgelig lages med vanlig hvetemel ;-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)