Sider

Pages

Sider

19. juni 2014

Kirsebær eller Morell Syltetøy

Syltetøy kan lages på flere måter raskt og enkelt,
 eller som her på den gamle franske måten hvor man bruker flere dager :-)

Her lager vi syltetøy av moreller,
men samme metode kan brukes til alle bær og frukter.



Moreller er i full sesong og en snill nabo spurte pent om vi ikke kunne hjelpe til med å spise moreller, ikke noe problem det med 3 tenåringer som elsker disse søte røde kulene ;-)

Når de først er plukket,
eller når de er modne på treet,
må de brukes fort for det blir veldig fort mugg eller mark i dem.

En bærepose ble derfor syltetøy:


Du trenger:
Bær/frukt, sukker og sitronsaft.
Lik mengde sukker som rensede bær,
ca 1 sitron per 500 g bær.

1. Dag
Plukke og rense bær og frukt.
Stenene tas ut av morellene ved å dele dem i to med fingre eller kniv,
 eller ved å bruke en liten maskin til formålet.
Legg frukten i en kjele sammen med sukker.
Det skal være lik vekt av sukker og bær, jeg brukte litt mindre.
La stå til neste dag.


2. Dag
Kok opp og la koke i 2 minutter,
la stå til neste dag.

3. Dag
Steriliser glass og lokk.
Ha sitronsaft i syltetøyet.
Kok opp og la koke i ca 15-20 minutter.
Fyll opp glassene, sett på lokkene og snu de på hodet på ett brett.
-dette for at all luft skal komme ut (hermetiseres) og syltetøyet holder seg lenge selv i romtemperatur-
La stå og avkjøle seg minst 24 timer før de settes på lager.

Lykke til :-)






.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



4 kommentarer:

  1. Dette ser spennende ut! Noen anelse om hvorfor syltingen skal tas over flere dager?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :-)

      Ikke annet enn at det safter seg mer og derfor kokes mindre...

      ...men hvis det syltes ofte er jeg tilhenger av å gjøre jobben i en omgang, det er dog ofte praktisk å rense og sukre samme dag som det plukkes å så koke dagen etter :-)

      Slett
  2. Hei, hva bruker du mindre av? Sukker går jeg ut ifra? Og setter du bæra i kjøleskapet etter dag 1? Mvh Ingrid

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)