Sider

Pages

Sider

16. des. 2012

Hjemmelaget Foie gras

...da mener jeg ikke helt hjemmelaget med tanke på leveren, selvom det også er fullt mulig.

Av de juletradisjonene jeg har greid å snappe opp her i Frankrike så er bl.a Foie Gras en av mine favoritter, så da kjøper man først også får man lyst til  å prøve selv... jeg har prøvd å konservere men med dårlig resultat så i år ville jeg prøve en litt  annen metode, og i følge ungene er det kjempevelykket !!


Så slik gjør man:

-må lages minst 5 dager før den skal serveres og den holder seg noen dager etterpå i kjøleskap.
---så da er det bare å ta frem kalenderen og se når du vil servere :-)
Man tar en foie gras (her er det and som er mest vanlig) som veier ca 500 g
en liten ts salt
 en halv ts nykvernet pepper
 (hvis man ønsker det kan man ogå tilsette litt cognac)


Første trinn er å åpne foie gras og ta ut blodårene inni,
litt vanskelig men hvis man ikke finner alle får man ta de vekk etterpå ;-)


Deretter legges den i kaldt vann tilsatt litt eddik, over natten i kjøleskap.


Ta den ut og legg/heng den i ett kjøkkenhåndkle slik at vannet renner godt av...

Saltes og pepres og trykkes ned i en eller flere former, helle eventuelt konjakk over.
Legg vekt på og sett i kjøleskap i 4 døgn (hvis du liker den litt rosa kan den spises etter 3 døgn).


Den kan serveres som en forrett, eller som vi gjør her, lage små toastt til aperetifen, med tynne skiver.



2 kommentarer:

  1. Hvis foie gras-en kommer fra en and som har hatt et bra liv under oppveksten, smaker den også godt.

    SvarSlett
  2. Det er en grunn til at produksjon av foie gras er forbudt i Norge.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)