Pannekaker av bokhvete er en Nasjonalrett i Frankrike i Bretagne.
Det er slettes ikke så vanskelig å bake/lage mat uten gluten,
man må bare vite hva man kan bruke ;-)
Les mer HER om bokhvete, som ikke er kvalifisert korn, men nøtt...
Forøvrig kan pannekaker erstatte brød,
og trylle en kjedelig lunsj til ett imponerende måltid ;-)
Bokhvete Pannekaker
5 dl melk
3 egg
50 g smør eller olje
5 dl bokhvete
En kork med rom ;-)
klype salt
Visp eggene med smør/oljen og halvparten av melken.
Rør inn bokhvete til det blir en tykk røre,
spe med melken til den er passe tynn.
Tjukk røre til tykke amerikanske pancakes eller tynn røre til franske crêpes.
-du kan godt lage den uten olje eller smør, men pass da på å ha litt i panna under stekingen.
-du kan selvfølgelig også kutte ut rom, men her i syd-Frankrike er den ett must...
-siden den yngre generasjonen ikke liker rom ble det , fleur d'oranger: appelsinblomst...
La pannekakerøra stå og svelle til du er klar til å steke, helst minst 30 minutter.
Pensle litt smør/olje i panna før du steker den første.
Middels varm stekepanne, lurt og ta panna til siden når du har i røra for at den blir jevn...
Stekes lett på begge sider.
Nytes som frokost, lunsj, snaks, til en kaffe eller te,
med syltetøy, sukker, nutella...
...eller til lunsj med f.eks ett stekt egg.
Denne lunsjpannekaken lagde jeg slik:
Ha røre i panna og spre den utover,
stek ferdig på en side og snu den.
Knekk ett og oppå pannekaken,stek til egget er passe stekt.
-fordi som vil ha egget godt stekt er det lurt og vispe det litt så det dekker hele pannekaken...
Serveres med en skive skinke, litt revet ost og masse grønt.
Anbefales :-)
Pannekaker rester til frokost med andre rester, her portulakk...
Videre ble ressten av røra brukt til å fritere, squash blomster
Kommer snart :-)