Lager du isen selv ?
eller er du redd det er masse jobb og tid du ikke har ?
Slik lager du raskt is til dessert,
ikke noe jobb som til de vanlige oppskriftene med kokt fløte, eggeplommer osv...
...men helt enkelt og bare godtog kjølende :-)
-oppvasken den må nå tas alikevel,
men bare en greie og det holder med skylling i varmt vann...
Som du raskt vil se kan du lage denne med akkurat de smakene du ønsker,
her er min favoritt:
Bringbær - Kokos IS
4 dl kokosmelk
400 g frosne bringbær
honning-søtning etter smak
Lurt å ha kokosmelken i kjøleskapet så den er kald,
rett før servering har du ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv og blander godt,
serveres som den er 'softis' eller sett den litt i fryseren,
ikke for mye da blir den steinhard...
Jeg har ikke søtning i isblandingen,
men serverer med litt honning for de søteste munnene...
Alternativer:
Kokosmelk: nøttemelk - havremelk -creme fraiche - fløte - saft = sourbet
Bringbær: jordbær - multer - skogsbær - rips - solbær- mango - banan - eple - appelsin etc.
Smak: kanel, sitron, vanilje, pistasj, valnøtter, nøtter, blomster, basilikum etc.
Har du gode ideer ?
-ikke nøl med å legge de igjen ;-)
God IS :-)
.
eller er du redd det er masse jobb og tid du ikke har ?
Slik lager du raskt is til dessert,
ikke noe jobb som til de vanlige oppskriftene med kokt fløte, eggeplommer osv...
...men helt enkelt og bare godtog kjølende :-)
-oppvasken den må nå tas alikevel,
men bare en greie og det holder med skylling i varmt vann...
Som du raskt vil se kan du lage denne med akkurat de smakene du ønsker,
her er min favoritt:
Bringbær - Kokos IS
4 dl kokosmelk
400 g frosne bringbær
honning-søtning etter smak
Lurt å ha kokosmelken i kjøleskapet så den er kald,
rett før servering har du ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv og blander godt,
serveres som den er 'softis' eller sett den litt i fryseren,
ikke for mye da blir den steinhard...
Jeg har ikke søtning i isblandingen,
men serverer med litt honning for de søteste munnene...
Alternativer:
Kokosmelk: nøttemelk - havremelk -creme fraiche - fløte - saft = sourbet
Bringbær: jordbær - multer - skogsbær - rips - solbær- mango - banan - eple - appelsin etc.
Smak: kanel, sitron, vanilje, pistasj, valnøtter, nøtter, blomster, basilikum etc.
Har du gode ideer ?
-ikke nøl med å legge de igjen ;-)
God IS :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.