15. jan. 2016

Ukemeny 3/2016, uke 2 i Paleoutfordring

Vi spiser sunt, enkelt og maten lager seg nesten selv ;-)

...med ukemeny og en handletur i uka så er det både enkelt og økonomisk ;-)


Ukemeny uke 2 i Paleoutfordringen (3/2015)
- og for alle andre som vil spise sunt uten å sette navn på det ...

Til Lunsj foreslår jeg å fortsette med masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.





Til 'alle' måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.






Lørdag


Begynn med å koke kraft så er du halvveis til flere middager,
frokoster og masse energi ;-)
Velg margben og suppekjøtt,
du kan godt tilsette kalkun m/ben og annet kjøtt (svin, vilt etc.)
Se HER hvordan du gjør det kjempeenkelt og uten masse dilldall...




Laks Bakt i Bacon er raskt og noe alle liker så har du venner på besøk eller ikke,


fantastisk god Lørdagsmiddag ;-)
oppskrift HER

Server Mos av blomkål, kålrot, selerirot etc og hvorfor ikke noen kokte erter for å få litt appetittvekkende farger på tallerkenen.




Søndag

Nå har kraften kokt en god stund allerede,
ta ut passe med kraft og noen biter med kjøtt og lag en gryte med tomatsaus og grønnsaker,
oppskrift HER, du behøver ikke å brunne kjøttet hvis du tar det fra gryta med kraftkoking.




Mandag


Du kan nå slå av kraftgryta, sile av kraften og plukke løs alt kjøtt, gi bena til en firbent venn, og la det stå til avkjøling før du setter det i kjøleskap/fryser (holder seg minst en uke i kjøleskap).
Jeg har over på liters glass og således er de posjonert til suppe/grønnsakskoking etc.


Til middag, bruker du litt av kjøttet som du steker  litt i sitt eget fett (ligger på toppen av kraften), har i noen supergrønnsaker, som f.eks. Gresskar, løk, spinat og sopp.
Ha i kraft hvis du vil ha litt sjy eller kokosmelk for saus,
 og krydder etter smak.




Tirsdag

Herlig Indisk fisk 
..oppskrift HER







Onsdag

Kjempego Kinesisk inspirert suppe på kjøttkraften og med kjøttresten,
oppskrift HER, men ikke nøl med å bytte ut grønnsakene med det du har tilgjengelig.
(gulrot, purre, kål er sesongens grønnsaker)



Torsdag




Fylt Panert (i ovn) Makrell er dagens middagstips,
fyll med noe godt og urter og servere f.eks. dampet brokkoli ved siden av.
HER er litt inspirasjon og tips...








Fredag




Av kjøttet du har igjen lager du små kjøttkaker
 ved å mikse ca 1 egg pr 100 g kjøtt.
Hvis du vil spe dem kan du bruke ca 3 dl kraft pr 1ss fiberhusk,
stekes på 200 grader i 10 minutter. Oppskrift HER
Lag suppe med f.eks kinesisk kål og kjøttboller.






Forslag til Snacks:

Smarte energibarer å ha i reserve når du får lyst på noe snacks,
det beste er å ikke snackse til alle døgnets tider, men det er bedre å snackse disse en å falle for en plate melkesjokolade eller pose chips....

Oppskrift HER



Inviterer du venner bør man servere en dessert,
da foreslår jeg DENNE sjokoladefondanten,
den inneholder litt sukker men du kan kutte det ut eller bruke råsukker,
selv på en Paleoutfordring er det bedre å gjøre det 95 % perfekt enn å måtte la vær fordi man teoretisk ikke får det til 100% ;-)




-ellers er frisk eksotisk frukt med kokoskrem et supert alternativ for 100% !



Forslag til kjøkkenprosjekter:




Se HER hvordan du lager Majones.







Klarnet Smør er lov, så har du smør i kjøleskapet kan det være lurt å klarne det,
klarnet smør er fint å steke i og du kan bruke det som du ellers buker smør,
det er dessuten billigere enn kokosolje.
Se HER hvordan du gjør det.



Det aller beste med ett Paleo kosthold - livsstil er at handlelista er kortere,
når du har sett en strek over alt som er laget av mel, sukker og tilsetningsstoffer...
...vel da sier det seg selv at alt blir enklere:

Kjøtt
Fisk
Egg
Grønnsaker
Frukt
nøtter
olivenolje
kokosolje
kokosmelk
te og kaffe

Trenger du flere gode unnskyldninger ?
...ta en titt HER


Ha en flott uke uten stress :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)