22. jan. 2016

Uke 4-2016 Uke 3 i Paleoutfordringen

Vi spiser sunt, enkelt og maten lager seg nesten selv ;-)
...med ukemeny og en handletur i uka så er det både enkelt og økonomisk ;-)


Det aller beste med ett Paleo kosthold - livsstil er at handlelista er kortere,
når du har sett en strek over alt som er laget av mel, sukker og tilsetningsstoffer...
...vel da sier det seg selv at alt blir enklere:

Kjøtt, Fisk, Egg, Grønnsaker, Frukt, nøtter, honning,
 olivenolje, kokosolje, kokosmelk/nøttemelk, krydder og urter, te og kaffe...

Trenger du flere gode unnskyldninger ?
...ta en titt HER

Ukemeny uke 3 i Paleoutfordringen (4/2015)


Til Lunsj foreslår jeg å fortsette med masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.



1. Blodpølse, egg, melkesyreg. kål, persille, spirer, endive
2. margben, egg, purre, paprika, endive, persille, gurkemeie
3. endive, melkesyreg. kål, persille, tunfisk, kokt egg, løk, olivenolje
4 (bilde). Endive, spekeskinke, spirer, melkesyregj, kål, purre, egg, gurkemeie,persille, selleri






Til alle måltidene er det lurt å spise  melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,som f.eks. K2.

Surkål er kjempegodt og enkelt å lage.





Lørdag

På tide å sette gang en ny runde med kraft ?
-husk å drikke litt hver dag...

Hvorfor ikke kombinere Gryte og kraftkoking,
sett gryta på tidlig på dagen og om kvelden kan du fiske opp kjøttet.
...kok det videre i en del av kraften sammen med grønnsaker som f.eks. gulrot og løk.
Se HER, husk krydder og urter er Paleo og sunt.




Søndag

Fin søndagsmiddag kan du lage en fylt fugl,
fasan, kalkun, høne...
Bruk gjerne kraft til fyllet og/eller saus (med kokosmelk)

oppskrift HER






Mandag

Handledag...og fiskedag ;-)
Blekksprut er altfor lite brukt til middag i Norge,
-det er også vanskelig å få tak i men sjekk frysedisken eller bruk annen fiskemat-
til tross for at den er ganske så barnevennlig :-)
Se HER hva du kan gjøre med den ;-)
Grønne blader som tilbehør...




Tirsdag

Etter å ha kokt kraft i helgen (eller tidligere),
er det masse kjøttreseter, bl.a. Kylling - Kalkun-okse
Purre er en av sesongens grønnsaker og fin å bruke i en 'pytt i panne'.
Jeg blandet også inn resten av min persille-sitron-olivenolje og litt hvitløk.

,


Onsdag

Fisk og alger/sjøgress med pesto og majones.
Har du ikke alger bruker du andre grønnsaker,
Fiskefileten stekes lett og algene gis ett oppkok,
hver raus med ghee for god smak
(klikk HER for oppskrift til bildet )



Torsdag

Suppe av hjemmelaget kraft,
kjøttrester og sesongens grønnsaker.
(kål, purre, gulrot)
Ha gjerne pesto eller majones på toppen :-)





Fredag

Fisegrateng m/ søtpotet, fenikkel og spinat er herlig mat som lager seg selv,
dropp osten på toppen hvis du kjører 100% paleoutfordring.
Sausen er ok hvis den er laget som i oppskriften med alternativt mel og fløte.
Oppskrift HER





Ikke noe dessert eller bakeprosjekt denne uken heller ;-)

Klarnet Smør er lov, 
klarnet smør er fint å steke i og du kan bruke det som du ellers buker smør,
det er dessuten billigere enn kokosolje.
Se HER hvordan du gjør det.


Ha en flott uke uten stress :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

1 kommentar:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)