21. mars 2014

Ukemeny uke 13 Mars - Paleo Livsstil



Siste uke av Paleo Utfordringen,
men nå som man kjenner på kroppen alle fordelene,
 er det bare begynnelsen på ett nytt og bedre liv ;-)

Nytt og bedre liv innebærer for meg litt mer,
jeg er nå bare litt over en uke fra salg og kjøp av hus,
med andre ord fortsetter raske og sunne middager noen uker til...

For å være helt ærlig føler jeg meg så sprek etter disse ukene med Paleo kosthold og Kombucha,
at jeg tør ikke skifte kosthold før jeg er innstalert i vårt nye hus
og jeg eventuelt har mulighet til å være utmattet...

Nok om meg,
håper dere også har testet noen uker med Paleo,
ikke nøl med å kommentere hvis så er tilfelle ;-)

Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
 pasta, ris og poteter for en helt vanlig diett ;-)

De fleste er alle middager under 30 minutter,
eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert av steinalderen...

Ikke glem Frokost og Lunsj :-)

Frokost
Mine frokost forslag denne uken er kraft og suppe,
fryst ned og ferdig til oppvarming,
som regel blander jeg inn middagsrester,
F.eks Bortsch
her med grønn salat, vassarve og nr 2 med kalkun-grønnsaks-rester.





Lunsj
Til lunsj er det f.eks. blodpølse eller makrell,
som oftest med ett lettstekt egg, husk stekt hvitte og rå plomme ;-)
-med ett hav av grønnsaker og minst 2 ss fermenterte grønnsaker.
(se HER for fermantering av grønnsaker)

Egg og brokkoli er min absoulutt favoritt om dagen ;-)






I tilegg så fortsetter jeg med 1-2 glass vannkefir til måltidene,
 1-2 glass kombucha imellom måltidene,
for ikke å glemme 1 ts linolje (eller tran for de som foretrekker det) om dagen.

Vannkefir kan du lese om HER
og Kombucha HER.






Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
Salat-avocado-agurk-paprika :-)

Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)


Lørdag
Rask Viltmiddag som er så god at du godt kan invitere gjester ;-)
HER ser du hvordan jeg gjorde det.
NB: hver litt forsiktig med gurkemeie hvis du ikke hvet om det faller i smak ;-)







Søndag
Ukens lengre matprosjekt er 'coq au vin'
ekte fransk mat, lag en stor porsjon og frys eller hermetiser så har du til raske middager senere.
HER finner du en oppskrift på ekte coq au vin (bruk høne ;-)
direkte fra franske bondelandet...








Mandag
Fiskedag, i dag med en Glad Norsk Laks :-)
oppskrift HER









Tirsdag
Svinekoteletter med gresskar og Brokkoli,
finner du HER
...hvet at det gjentar seg med brokkoli, men det er jo så godt og sunt og i sesong :-)







Onsdag
I dag blir det torsk med grønnsaker,
laget helt enkelt som du kan lese om HER







Torsdag
Spikersuppe på kraft fra lageret i fryseren,
eller buljongterning hvis du ikke har vært føre var ;-)
Fremgangsmåte HER
-rester er perfekt til frokost ;-)





Fredag
Pizzakveld, og med Meatzza kan alle spise pizza,
med eller uten glutenallergi, lavkarbo eller paleo livsstil denne passer alle, bortsett fra vegetarianere...
Den enkle og raske oppskriften finner du HER




Ukens Dessert ble ferske jordbær fra Spania,
de i hagen har så vidt fått knopper...
Servert med Kokos :-)
-de ble borte før jeg fikk frem kamera ;-)


Når du er ferdig med denne uken (hvis du har fulgt med fra starten av)
har du bestått 4 uker med Paleo Challenge - Utfordring,
eller du har trent masse og er klar til en utfordring :-)

Kan love at energinivået er mye høyere enn på mitt vanlige sunne kosthold,
som allerede var nesten uten sukker og med lite karbo-gluten...




En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)