20. apr. 2014

Sjokoladefondant Mørk eller Hvit Sjokolade

Datteren min lager kjemegod sjokoladefondant,
dog litt søt :-)

Uten gluten og med ghee-klarnet smør er melkeproteinene fjernet,
vanlig sukker kan erstattes med ønsket søtningsmiddel.

Sjokoladefondant er godt likt av de fleste,
enl og rask å lage.

Så har du enda ikke bestemt deg for dessert i kveld,
lag sjokoladefondant,
perfekt påskedessert ;-)




Sjokoladefondant

200 g sjokolade
150 g smør -gjerne ghee
4 egg
50 g sukker -gjerne sunt sukker

Sett ovnen på 180 grader
Del sjokoladen i små biter og ha i en bolle.
Smelt smør eller ghee, hell over sjokoladen og la stå tildekket i 5 minutter.
Del eggene,
ha sukker i eggeplommene, rør sammen og deretter inn i sjokoladeblandingen.
Pisk eggehvittene stive (gjerne med en tsk sitronsaft).
Bland de to blandingen,
bruk visp hvis nødvendig,
særlig hvit sjokolade kan være litt kranglete.

Ha blandingen i en hel kakeform eller springform,
min var 22 cm...

Stekes i 15-20 minutter,
ettersom hvor bløt du vil ha den og hvor bred form du bruker.

Sååå velykket at det er vanskelig å få tatt bilder...







Spist opp !
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert av alle nye følgere, G+ og liker ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)