31. des. 2014

Innbakt Foie Gras

Foie Gras er litt uglesett om dagen,
det er bra vi etter lys på hvordan maten vår blir produsert !

Samtidig er det ikke riktig å dra alle over samme kammen,
det finnes mange seriøse oppdrettere og mange er frittgående dyr,
kommer de rett fra en bonde er det jo helt topp ;-)

Selv ar jeg hatt en en frittgående høne som hadde fet lever,
på lik linje med de spesialforede endene...


Nok om det,
tradisjoner er tradisjoner,
og her i Frankrike er det tradisjon med Foie Gras til Jul og Nyttår,



Foie Gras kan serveres kald som paté,
saltet, kokt, hermetisert...
Servert på tynne siver av ristet toast,
helst søtt krydderbrød eller valnøttbrød,
tilbehør er fiken eller løk-mamelade.



Denne oppskriften er den mest vellykkede jeg har prøvd.

Det som ikke så mange har prøvd det er varm eller stekt foie gras,
jeg har fått det på restaurant men aldri laget det.
Nå før nyttår er det masse programmer på TV om hvordan lage foie gras (og annet) til Nyttårsfeiringen...
...en av disse var foie gras innbakt i brød.



Nå hadde jeg ikke en brøddeig på lur,
men jeg sto akkurat og kvernet villsvin kjøtt,
det blir flott drakt til Foie gras' min :-)

Skjær helt enkelt en 3x3 cm tykk strike av leveren.
Bland ca 300 g kjøttdeig med salt (1/2 ts) og deretter egg.

Klem den flat på en tallerken, 
legg på leverstripen,
rull den inn eller pakk inn i kjøttdeigen,
min var litt løs så jeg lot den skli ned i den varme pannen med kokosolje.

Stek ca 4-5 minutter på hver side,
med eller uten lokk.

Server med f.eks. brokkoli og surkål (melkesyregjæret).

Raskt og fin i siste liten rett til Nyttårsfeiringen :-)



Ha en fin kveld og godt Nytt År :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

2 kommentarer:

  1. Foie Gras er skikkelig snaskens! :)

    Enig med deg at all gåselever ikke må dras over samme kammen, på lik linje med frilandsgris og burgris. Man kommer langt med noen bevisste valg.

    Ønsker deg et strålende 2015!

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt å høre at du er enig :-)

      -ubeskrivelig godt!

      ..og takk det samme :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)