25. aug. 2013

Solbærgrøt - av saftkokerester ;-)

Synes ikke det er noe gøy og kaste rester etter saftkoking, 
ihvertfall ikke når de er kokt på gamlemåten...

Rester kan blit til herlige desserter ;-)



Jeg unngår og presse aller siste rest ut av de,
 og tar vare på denne bærmassen som jo egentlig er syltetøy eller kompott...

 


Hvis du ikke lager saft - gele kan du selvfølgelig bruke rensede bær til å lage grøten.










Kok opp restene-nylaget grøt med litt vaniljesukker (eller aller helst en hel stang delt i to)...
 Bruker du vaniljestang, 
som du har splittet i to, 
må du koke i ti minutter for å få ut smaken, 
ved bruk av sukker holder det med ett oppkok så sukkeret smelter.

Tilsett 1 ss maismel (potetmel) utblandet i litt solbærsaft eller vann.



Server med fløtemelk - fløte - is ,
 her ble det kokosis...
Se oppskrift HER...





Nydelig, enkel dessert :-)




2 kommentarer:

  1. Så spennende med Solbær i sausen. Det skal garantert jeg prøve ut. Så flink og kreativ du er. 👍Du har mange spennende oppskrifter. Ønsker deg en fin mandag. Klem fra Lisebeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha :-)

      Kommer flere snart, har prøvd ut solbær i sauser og marinader og det er fantastisk godt :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)