7. des. 2012

Hjemmesaltede Svineknoker

Salte svineknoker er populært til bl.a. ertesuppe, kjempegodt med sursøt løksaus og mye mye mer.


Der er også en av de rimeligste delene på grisen, 
så når det var svinekjøtt på tilbud da datt det 4 stykker ned i handlekurven.

Svineknoker liker jeg og lakesalte, men du må gjerne tørrsalte.

Lakesalting er litt mer jobb og forberede,
men kjøttet blir jevnere saltet på denne måten og tar lettere til seg saltet, anbefalt til f.eks. skinke.
Mål opp vann og rør ut 350 gram salt per liter vann,
la det gjærne stå over natten, så løser det seg opp av seg selv.
En liter vann kan bare inneholde 26 prosent salt, har du i mer vil ikke alt saltet løse seg opp.

Vannet skal være kaldt når du legger i kjøttet.
La det ligge i laken i kjøleskap, eller ett rom med maksimum 8 varmegrader.
Hvis det fryser tar ikke kjøttet til seg salt.
Jeg lot kjøttet ligge i 4 døgn.

Kjøttet tas opp av laken og legges på en rist for å tørke litt, før det legges i fryseposer og fryses.


En av knokene ble til middag med en gang da vi jo måtte sjekke saltnivået ;-)

Oppskrift kommer...

En god bok for mer informasjon om salting etc.:
'røyk og rak, tørk og grav' av Helge Hagen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)