26. des. 2012

Hunters Stew eller Haregryte

Viltkjøtt er en luksus, og med lavt budsjett helt umulig så hva er da bedre enn en venn som er jeger...

Retten kan godt lages med kanin, annet viltkjøtt, and eller i billigste utgave oksekjøtt ;-)
Gjerne selplukket sopp, men kjøpt vanlig champinon, men hvis hermetisk er eneste alternativet dropp det...





Hunters Stew  til 10-12  personer


1 stor Hare eller tilsvarende, ca 2 kg.
sideflesk/ bacon
sopp ca 500 g
smør til steking eller annet fett
 5 gulrøtter 
 3-5 løk
1 flaske øl
10-15 knuste enerbær
2 laurbærblad
 rosmarinkvist (eller 1 ts tørket)
5 fedd presset hvitløk
salt
 pepper
 1 ts sukker
1/4  fløte (eller mer...) 
3 skiver geitost
1/2 dl frosne tyttebær
klippet persille


Rens haren godt og del i biter.
Brun sideflesket i tørr panne, ta ut flesket og stek harebitene i fettet,


 deretter soppen (tilsett smør hvis nødvendig (unngå olje pga sausekvaliteten til slutt)).

Skjær gulrøtter i skiver og løk i båter og ha det i en stor jerngryte/ teflonbelagt kjele/ marmite...
Hell over øl og evnt. litt vann eller mer øl til det nesten dekker, tilsett urter og krydder, sukker etc.



 La småkoke i 2 timer +/-, kan nå hvile til litt før servering.
Ta gjærne ut de bena som har løsnet fra kjøttet, 


ha i fløte og geitost og kok godt opp og rør godt rundt.


Rett før servering has tyttebær og persille oppi, de er penest når de ikke er for mye kokt.

Serveres som den er med en grønn grønnsak og godt brød.

Poteter eller Ris er jo også mulig tilbehør ;-)






2 kommentarer:

  1. Denne gryta ser kjempegod ut. Den kan kanskje lages med "villsau" også, eller tom landkylling.

    SvarSlett
    Svar
    1. Merci :-)

      Gryta kan fint lages med andre typer kjøtt, man bør tenke på å regulere koketiden i forhold til type kjøtt og størrelsen på bitene.

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)