6. des. 2012

Rød Surkål med hjemmelaget Kjempe Julepølse

Etter å ha laget egne julepølser, måtte de smakes på, perfekt for ett førjulsmåltid med Rød surkål.

Siden vi samtidig lagde tjukke spekepølser, lagde jeg en av julepølsene kjempetykk (5-6 cm i diameter), både fordi jeg hadde tarm til det og fordi jeg liker å gjøre noen utradisjonelle sprell ;-)


Pølsen ble trukket sammen med de andre julepølsene og om kvelden stekt i stekeovnen på ca 175 grader (varmluft), i krafta fra kokingen, mens vi lagde surkål.



Surkål er egentlig veldig raskt og lage hvis man ikke regner med koketiden…

Rød Surkål


ca 800 g rødkål findelt
 2 små epler skrelt og delt i biter
 1 ss karve
 1 ts salt
1 ts pepper
 2 ss hvetemel
1/2  dl eddik
1 dl kraft
1/2 dl sukker


Findel kål, gjærne med ostehøvel hvis du vil ha den veldig fin. 
Eplene skrelles og deles i små biter.
Alt det tørre blandes. 
Kål og epler leges lagvis i en kjele med det tørre. 


Hell over 1/2 dl eddik og 1 dl kraft/vann og la småkoke i en time, tilsett mer kraft hvis det koker tørt.
Til slutt tilsettes 1/2 dl sukker og rør godt rundt, la koke til sukkeret er oppløst.


Hvis du lager surkål av vanlig kål er fremgangsmåten nesten den samme, man utelater eple og eddiken tilsettes til slutt sammen med sukkeret.


Surkål kan serveres til utallige retter. Kjempegod kald med leverpostei etc.


Her ble det altså varm julepølse med surkål og poteter.



Bon Apètit !

...og restene, ja de får jeg ikke lov å røre for de skal Vanessa ha til frokost :-(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)