24. jun. 2014

Tørking av Moreller - Kirsebær

Moreller i lange baner,
gode er de og høyt henger de,
men værre enn det er at sesongen er sååå kort ...



Jeg har laget kaker, hostesaft, gele og syltetøy...
...nå står tørking for tur, de kan jo brukes til så mangt hvis man bare kan få oppbevart de litt lenger...



Tørking av Moreller - Kirsebær

Du trenger:

Moreller - kirsebær
stekebrett
rist
stekeovn eller tørkemaskin

Du kan tørke de med eller uten sten, 
jeg valgte å ta ut stenen så de blir enklere å bruke.
Legg de utover risten oppå stekebrettet, 
eller direkte i tørkemaskinen.
Sett de i ovnen på ca 50 grader med døren på gløtt.
Jeg tørket de i to runder på ca 6 timer...

etter første runde så de slik ut:




Tradisjnelt ble de selvfølgelig tørket i sola,
men med tanke på innsekter må jeg planlegge det litt bedre ;-)





...og i andre tørkerunde:






Tørketiden vil variere ettersom hvor saftige bærene er og ovnen din,
samt hvor tørre de er jeg stoppet når de lignet på rosiner.

Har du en vakummaskin (sous vide) kan du oppbevare de slik lenge.
Ellers må de i tett boks eller pose og jeg hvet ikke hvor lenge de kan oppbevares,
det som er helt sikkert er at de uansett vil forsvinne fort ;-)

Til neste sesong skal jeg tørke mange fler og med stenen i så det blir enklere,
slikledes har jeg egen tørket frukt til Vannkefir produksjonen min :-)

Prøv da vel :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



2 kommentarer:

  1. Prosjekt for dehydratoren min :)
    Tørkede moreller er bare så utrolig godt!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjempegode !
      Her er det nå snart tid for tørkede aprikoser :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)