29. jun. 2014

Reddikpesto - tynning av reddiker fra hagen

Det er full fart i kjøkkenhagen og tid for både luking å tynning.

Reddiker som gulrøtter vokser som oftest opp altfor tett og må tynnes,
da er det jo perfekt at reddikbladene er spiselige :-)

De blir brukt i omelett, salat og her i pesto:


Reddikpesto

1 liter reddikblader-røtter
2 hvitløkfedd
2 ss sitronsaft
salt-pepper
1 dl olivenolje

Vask reddikene grundig i mange vann, særlig hvis du også bruker røttene.
Ha disse i en kjøkkenmaskin med hvitløk, sitronsaft, litt salt og pepper.
Kjør til en jevn masse,
spe forsiktig med olivenolje mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper :-)



Du kan selvfølgelig ha i pinjekjerner og parmesanost som i vår standard basilkumpesto,
eller bruke hasselnøtter-mandler etc.

Pesto er kjempegodt som saus - tilbehør til alt,
f.eks. som grilltilbehør, i vafler med majones, på poteter,  fisk, biff :-)




Nyt :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



6 kommentarer:

  1. Så spennende løsning :) Jeg prøvde bladene i salat, men de var litt bitter, så de endte opp i omelett her i huset. Men nå kan jeg prøve pestoen din :)

    SvarSlett
  2. Kjempegodt som pesto, og der kan du jo ha i litt søtt for regulere smaken.

    I salat hvis de er litt bittre kan du bruke bare litt som du hakker fint opp og blander med vanlig salat for å venne dere til smaken. Lurt ved bruk av ville vekster som ofte har en litt uvant smak.

    Lykke til :-)

    SvarSlett
  3. Reddikpesto var tøft! Det skal jeg jammen prøve når mine reddiker må tynnes :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Anbefales !
      -deilig følekse når man kan bruke alt :-)

      Slett
  4. Synes det ble veldig bittert, men du bruker kun bladene til å lage pestoen? eller reddikkene også? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker de skuddene jeg tynner ut (hele planten) og bladene fra ferdigvokste reddiker, har de vokst for lenge eller hatt tørre forhold er de bittrere, mulig at det er forskjell mellom sortene ??
      Enda bedre er jo å blande med forskjellige andre blader og urter, og eventuelt bruke litt nøtter (som i vanlig basilikum-pesto) det vil gi mildere smak.
      Håper det går bedre hvis du prøver igjen :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)