6. jun. 2014

Ukemeny for uke 24 Paleo livsstil og lavkarbo

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)


Fakta om Paleo og mine erfaringer, 
kan du lese mer om HER.




Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)

De fleste  middager er under 30 minutter, eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)

Ukens meny:





Lørdag

Fin dag for grilling enten du griller fisk eller kjøtt, har du HER forslag til en god rissalat, vil du unngå ris kan du bruke quinoa, linser eller bokhvete etc. Du kan også bruke kokte grønnsaker ...





Søndag
...og 1. Pinsedag
En Fransk ragout er flott søndagsmat og gjestemat, kan lages i stor porsjon,
enten du bruker viltkjøtt eller okse-lam, oppskrift HER





Mandag:

2. Pinsedag er det lammestek som gjelder her i Frankrike,
eller så må du gjerne grille lammeskiver av lår ;-)
En herlig Lammestek med honning finner du HER






Tirsdag:

Populær enkel og god fiskerett: plukkfisk eller fiskerøre,
inspirasjon og godt tilbehør finner du HER






Onsdag:

Indisk Lammegryte av lammerester fra mandag er dagens forslag.
Oppskrift finner du HER






Torsdag:

Jordbærsesongen er her eller rett rundt hjørnet,
så hvorfor ikke slå seg litt løs og servere hamburger med jordbærsaus, oppskrift HER






Fredag:
Prøv min nye superpizza Fizza :-)
Fiskepizza uten deig finner du HER







Frokost-tips

Frokost og Lunsj er selvfølgelig viktig å tenke på,
det er her det er lett å bomme.

Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)





Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.

Prøv DENNE spennende omeletten med sommerfornemmelser



.Har tidligere nevnt at jeg tar en tsk linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Linolje er visstnok IKKE anbefalt som omega 3 kilde,
det aller beste er melkesyregjæret fiskeolje, nesten som tran!
Les HER hos tradisjonskost hva hun har og si om fettkilder,
som forøvrig bekrefter at ghee, kokosolje og olivenolje er bra :-)





Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,


 og kombucha i mellom måltidene.






Våren er her og det betyr at det er masse spiselige planter som stikker hodet opp :-)
-ikke glem  brenneslevassarve, løvetann, kløver...
Se HER for flere spiselige vekster...

Salat, stuing, supper...



Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)

Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)


Ukens matprosjekt

Samtidig med den franske Ragout'n passer det å lage en Terrine som du finner HER



Ukens Dessert 

Det begynner å blomstre ute og vi må ta med oss litt av den lukten og gleden inn på kjøkkenet, enten du har acaciablomster, svarthyll eller syrin, prøv DISSE friterte blomsterklasene,
men vær forsiktig å bruk spiselige blomster !!!





Ha en flott uke :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)