14. jun. 2014

Tikka Masala med oksekjøtt

Indisk gryte som kan kokes lenge avhengig av hva slags kjøtt du bruker,
anbefaler fett suppekjøtt med bein.
Jeg har brukt kokonøttolje til steking,
 men du kan gjerne bruke ghee eller olivenolje.
Videre har jeg brukt paprika for å unngå tomater som mange ikke tåler så godt,
bruk gjerne tomater og/eller tomatpure.



Tikka Masala

ca. 6 personer

1,2 kg Suppekjøtt med bein
4 løk
2 røde paprika 


kokonøttolje til steking



2 ss presset hvitløk

2 ss revet ingefær


malte krydder:

1 ss cumin
1 ss paprikapulver
2 ts gurkemeie
1 ts chili (+/-)
1 ts pepper


1 kanelstang



2 ss garam masala

2 dl kokoskrem-melk
3 ss sitronsaft


Pynt-servering:

4 ss revet kokos
1 ss revet sitronskall
1 liten bolle garam masala
2 never fersk koriander

Tilbehør:


F.eks. en grønn ugresstuing og/eller ris.

Agurkraita er også godt og frisk til.


Slik gjør du:


Forbered alle ingredieser i skåler-fat etter som de er grupert.

Skjær kjøttet i terninger på ca 3x3 cm.
Skjær løk og paprika i små biter.


Varm kokosoljen i en dyp stekepanne,

stek kjøttet godt på alle sider.
Tilsett løk og paprika og stek videre til løken er gylden.


Ha i hvitløk og ingfær, rør til alt er godt blandet.



Bland de malte krydderne i, ha i kanelstang og rør mens det varmes godt opp.



Tilsett de siste ingrediensene og nok vann til at blandingen er løs.



La stå og småkoke trekke i 1-3 timer ettersom hva du har brukt av kjøtt.

En crock-pot langtidskoker er perfekt.
Jo lenger det står jo bedre, men pass på så det ikke koker tørt.


Servering:



Rør inn halvparten av koranderen rett før servering,

strø resten over som pynt sammen med kokos og sitronskall.
Server Garam masala ved siden av for de som vil krydre mer,
samt valgt tilbehør. 




.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)