27. des. 2012

Sjokoladetrøfler med karamellsplinter

Sjokoladetrøfler er et 'must' i Frankrike til Jul, og godt er det også ;-)


Dette trenger du for å prøve:

Karamel
 1 dl sukker og litt smør

Sjokoladetrøfler
300 g kokesjokolade
100 g smør
 2 eggeplommer
 125 g melis
 0,4 dl fløte
 1 ss melk

sjokoladepulver, kokos, hakkede nøtter etc til å trille dem i...




Lag karamel av 1 dl sukker, hell utover smurt bakepapir (eller silikonpapir),
knuses i kjøkkenmaskin når den er kald..



Smelt sjokoladen med melken... visp gradvis inn mykt smør, eggeplommer og fløte...
deretter røres melis inn...
rør inn karamellsplntene...
Sett i kjøleskapet i minst to timer..

Form små sjokoladekuler, som rulles i sjokoladepulver eller kokos etc.




Vi fant ut at det letteste var å bruke en teskje til å porsjonere og deretter bruke ett glass til å rulle de i, vi foretrakk å legge dem i små papirformer...



 Vi lagde noen som vi rullet i en blanding av sjokoladepulver og chili : aldeles nydelig !!! anbefales !!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)