Chorizo pølse er en spansk variant av pølser som både spekes og brukes ferske til grilling osv.
Veldig mye brukt i paëlla ;-)
Siden vi bor veldig nærme spanskegrensa er det populært i området.
Det var derfor naturlig å prøve når vi nå var i gang med pølsemaking, jeg fant en oppskrift på nettet og lagde en liten pølse til speking.
Speket Chorizo Pølse.
500 gram kvernet kjøtt (med ca 1/4 fett)
1 ss salt
3 ss paprikapulver
1 presset hvitløkbåt
1 ts pepper
1 ts cayennepepper
1 ts malt cumin
1 ss tørket timian
Kjøtt og krydder blandes, og ved hjelp av en pølsestapper så fyller du en tarm, jeg brukte ca 1 meter tarm til denne lille porsjonen.
Pølsene henges til tørk i ca 15 grader.
Velkommen hit ! Samlested for aktiviteter og ideer på Kjøkkenet mitt. Mat laget fra bunnen av, hjemmelaget er ikke saus på boks eller pose, men hjemmelaget. Hege Don't read norwegian: use the translation button on the right ;-)
Sider
- Høytidsdager - Festdager - Menyer
- Påske
- Melkesyregjæring, Surdeig, Kombucha, Jun og Vannkefir
- Sylting, Konservering, Speking og Pålegg
- Spiselige vekster, Sopp og Ugress
- Kjøtt-Vilt-Innmat
- Kanin og Fugl
- Fisk og Skalldyr
- Grønnsaker-Urter-Frukt-Bær
- Nøtter, Frø, Korn, Belgfrukter
- Lunsj, Egg, Enkelt, Raskt, Pizza
- Dietter, Faste, Detox
- Kjøkkenhagen Min
- Frokost, Kvelds, Snacks, Mellommål
- Gjærbakst, Bakst, Rører...
- Kaker, Terter, Muffins, Kjeks,Godteri
- Dessert
- Tapas, Aperitif, Fingermat
- Dressinger, sauser, dipp's, krydder
- Franske Oppskrifter
- Mat fra andre land
- Ukemenyer
- Restemat
- BBQ og Røyking
- Gluten-, melk- og/eller Sukker- FRITT
- Artikler om Helse og Velvære
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne kunne jeg tenkt meg å prøve. Synes du har en veldig kjekk matblogg, ser innom til stadighet. Hilsen Randi
SvarSlettflott blogg, liker denne bloggen
SvarSlettbesøk meg her tilbudsvarer.blogspot.com