11. des. 2012

Napoleonshatter eller Marvposteier

Marvposteier uten sandkakeformer ;-)


Oppskriften fant jeg på melk.no i fjor,
 og uten sandkakeformer så falt jeg for både navnet (bor jo i Frankrike) og hele kaka.

Helt vanlig mørdeig som også kalles 1-2-3 deig etter forholdet mellom ingrediensene, 
egg er valgfritt men gjør kakene mørere og gir penere farge. 
Hvis du har sandkakeformer og vil lage marvposteier så må du doble fyllet.


Mørdeig:
100 gram sukker
200 gram smør
300 gram hvetemel
1 egg




 Smør og sukker røres hvitt, deretter røres inn egget og til slutt mel til en ganske fast deig.
Lag en pølse som som du pakker inn i plast og legger i kjøleskapet over natten eller noen timer. 


Marengsmasse:
1 stk eggehvite
60 gram melis
60 gram malte mandler



Visp eggehvitene stive med melis. Ha i de malte mandlene.
Vi ble så imponert over at vi kunne se vispene på bildet så vi tok litt av ..hi hi...








Kjevle deigen flatt ut, stikk ut rundinger på 5-7 cm.


   Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt.








Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca.12-15 minutter.



 Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en tett boks. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)