14. aug. 2016

Juli i Kjøkkenhagen min 2016

Juli er måneden hvor tomatene begynner å bli modne,
og vi spiser tomater ;-)

Før bildene fra hagen må jeg bare vise dere disse søtnosen,
5 valper som noen hjerteløse mennesker satte fra seg i vegkanten...
...omtrent 5-6 uker og fulle av liv, heldigvis var jeg tidlig oppe for å vanne jordbærplantene.
En bil som stopper og vekker min nysgjerrighet da de tukler med noe utenfor bilen,
de kjører etterhvert videre og jeg ser en kasse med noe som rører seg.
Da er det jo bare å gå å sjekke hva som var 'problemet',
og problemene løp rundt på hovedveien og ble kjempeglade for å seg meg.

Ikke noe annet å gjøre enn å samle de sammen i kassa (ikke lett da de ikke ville sitte stille),
ta de med til onkel Titou, vekke jentene og starte letingen etter potensielle eiere....



Takket være jungeltelegrafen, naboer og ikke minst facebook har alle fem fått nye lykkelige eiere i løpet av 5 dager, 'quelle bonheur' bare det at nå er vi triste for at vi ikke kune beholde en selv :-(
Aldeles nydelig temperament, kjempesøte pelsballer, men er glad for at jeg reddet dem :-)


Husk at du er ansvarlig for dyra du har adoptert og det de måtte finne på å gjøre,
ferie eller ikke har man dyr, tar man vare på dem !!!



Solsikker er nydelige i alle stadier,
denne er i ferd med å åpne seg.


Salatene er gått opp i blomst og blir til frø og nye salater, 
auberginer, bønner og brokkoli er klare for kjøkkenbenken.




Tomater i mange varianter, denne heter 'supersteak' med mye fruktkjøtt og lite frø.



Nydelige sommerfugler, svartkål,
vannmelon og en lykkelig bie....




Mange kålplanter og mange tagetes...


 Solsikke som er nesten utsprunget...


Chouchou er gressklipper...


Sylteagurker er utrolig flinke til å gjemme seg bort, denne kjempen får derfor lov til å bli frø til neste år, her i Frankrike skal sylteagurker plukkes når de er bittesmå som en lillefinger og de vokser utrolig raskt og gjemmer seg bak store blad...
Når de plukkes vaskes de og gnis mot hverandre for at de mister alle de små stikkete utstikkerne, deretter blir de (hele eller i skiver) lagt i salt (1-24  timer ettersom man ønsker),
deretter lagt på glass med sennepsfrø, løk og eddik.
Sylteagurker kan også fermenteres.


Sylteagurker og agurker er egentlig samme plante men er utviklet litt forskjellig,
derimot kan du godt spise sylteagurkene  som vanlig agurk, testet og godkjent...



Masse urter på vei, dill og koriander er gått i blomst og frø,
mens basilikum og persille er på vei...
...ellers har jeg testet å så chanvre frø kjøpt i Bioshop og de har spiret ;-)



En av tomatradene...


Squash er ikke på sitt beste dette året, men noen blir det :-)



Gulrøtter er heller ikke enkelt men det er nok til å snaske direkte i hagen,
og jeg fortsetter å så...



Oca de Peru som vokser flott dette året og jeg har nå fått med meg 
at man må legge ned og grave ned planten etter hvert som den vokser...



Agurk som har vokst opp helt selv der hvor plantene sto i fjor: stilig :-)



...mer tagetes, rabarbra som her har sin andre vekstsesong,
jordmusvakta og gress klipperne som er arbeidsledige i tørkesesongen....




 Takk for selskapet og på snarlig gjensyn :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)