16. mars 2013

Lammestek med Honning

Lam til påske det hører med :-)



Her ble det en Lammebog, men du kan bruke oppskriften til Lammelår også,
og siden vi ikke er så mange fikk vi rester så til slutt følger noen restetips ;-)

1 Lammebog
1 dl honning
1/2 dl tørket rosmarin
1/2 ts malt pepper

Vask og skjær vekk eventuelle 'løse' deler til kraftkoking.

Snitt et rutenett i overflaten.

Ha på en blanding av honning, pepper og rosmarin (eventuelt timian eller provence krydder).
Honningen kan smeltes litt i microovnen hvis du har en tykk utgave.



Gni dette godt inn i kjøttet på alle sider.
La stå på kjøkkenbenken og godgjøre seg en time.


Stekes i ovnen på 150 grader i 1 1/2 -2 timer, eventuelt 2 - 3 timer for ett lår.
Du må gjerne stikke inn ett termometer for å følge med og få den akkurat så rosa du vil ha den.


Steken min var såpass fet at med honningen trengte den ikke noe mer fuktighet,
har du en med lite fett så nøl ikke med å helle litt øl eller vann i stekeforma.

Vanligvis så salter jeg kjøttet når det er ferdig stekt,
men denne smakte best uten salt ;-)

Serveres med de grønnsakene du måtte ønske,
du må gjerne utnytte stekeovnen til å steke rotgrønnsaker samtidig med lammet.
Rosenkål eller brokkoli er også kjempgodt til.

Her ble det ovnstekte gulrøtter og persillerot med en veldig eksklusiv potetstappe :-)





Jeg lagde ikke saus til og det viste seg heller ikke å være nødvendige, men det er fullt mulig å lage en saus til kjøttet av kraften du eventuelt har kokt og kraften fra stekinga, anbefaler da en enkel fløtesaus.

Med litt salat ble det slik:


Her ble det kokt kraft på noen smådeler og bein.
Kjøttrester fra steka.

Dette ble brukt til en Indisk inspirert lammegryte: oppskrift finner du HER ;-)


Bon Appétit !






Ha en fin Påske :-)



4 kommentarer:

  1. Bra oppskrift, Hege!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk !

      Det blir gøy, og forhåpentlig mange gode lammesteker til påske ;-)

      Slett
  2. Flott blogg! Dette så deilig ut :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha og velkommen tilbake :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)