3. mars 2013

Clafoutis med jordbær

Clafoutis er en av de franske klassiske dessertene,
enkelt og raskt hvis du plutslig fikk lyst til å overraske  med dessert eller noe til kaffen ;-)


Her stekt i porsjonsformer i ovnen....

Varm opp ovnen til 180-200 grader, ha litt smør i  2 små ildfaste former
(du kan selvfølgelig doble oppskriften, bruke en større form etc.) .
Ha i jordbær skåret i biter.


Sett formene i ovnen ca. 4-5 minutter, smøret skal bruse og jordbæra bli litt stekt.
Imens blander du røra, som ikke er noe annet enn tjukk pannekakerøre ;-)

2 egg
1,25 dl mel 
 1 dl melk
(+ en klype salt).
Litt vaniljesukker ;-)
Hell røra i formen(e), og sett de i ovnen.


Stekes i 180 grader med varmluft (eller 200 uten) i ca 6-10 minutter, 
men det kommer ann på tykkelsen så det beste er å følge med på slutten.


Serveres helst lunken med litt sukker på toppen :-)


Bon Appétit !

3 kommentarer:

  1. Virker lettvint og greit! Litt type ovspannekake men med bær???

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjempelett og alikevel godt som dessert :-)
      -helt sikkert det samme som ovnspannekake...
      Har laget en i stekepanne men resultatet er best i ovnen...

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)