22. mars 2013

Restekake med Jordbær

Har du enda ikke prøvd  pisket krem med balsamikoeddik ?
Da håper jeg du snart tør å prøve, for det er sååååå godt ...

Desserter og kaker til hverdags ?
ja, hvorfor ikke og de behøver ikke å vinne en skjønnhetskonkuranse for å være gode heller ;-)

Etter å ha laget en stor og flott påskekake, hadde jeg litt av sukkerbrødet til overs.

Tenkte først på cakepops og deretter på fuglene,
 men det ble nå en helt enkel kake til dessert en helt vanlig mandag :-)


Dette trenger du:

Kakerest eller lite sukkerbrød.
500 g jordbær
2,5 dl kremfløte
3 ss sukker
1 ss balsamikoeddik
Jus/sirup til å dynke kaken med

Pisk kremfløte med sukker til krem, og visp til slutt inn eddiken.
Kremen vil bli svakt brun og fantastisk god :-)
 

Vask og rens jordbær før du skjærer de i mindre biter.
(du må gjærne bruke andre bær hvis du har det)


Kaken må settes sammen ettersom hva du har som kake:
-Har du bare biter/avskjær kan du blande alt som i en krem.
-Har du en hel kake kan du dele den og ha jordbær i midten og lage vanlig kake.
-Har du som meg den ytterste kanten igjen, kan du fylle i midten som en vulkan.


Velg ønsket fat, eventuelt bolle hvis du bare har kakebiter/avskjær.
Dynk kakbunnen med det du måtte velge av jus/sirup.

Ha i jordbær og litt krem.
Legg toppen over.
Smør kremen utover.



Pynt kaken som du ønsker.





Har du smakt / prøvd andre tilsetninger i kremer ?
Legg gjærne igjen en kommentar så jeg kan prøve også ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)