18. mars 2013

Hestehamburger

Hamburger med bare burger, karbonade eller på fransk: Steak Haché det er hamburger men uten det vanlige hamburgerbrødet ;-) Oftest servert med pommes frites på restaurant, så her ble det ovnstekte poter og gulrøtter med litt kokte erter for å fylle på med litt grønt ;-)

Til Steak Haché trenger man kjøttdeig, så da er det frem med kverna ;-)
Som dere ser ble det her Hesteburger ;-)



For å gjøre karbonadene litt eksklusive og hjemmelagde tilsatte jeg hvitløk (fersk), løk, persille og kapers.
Litt salt og pepper og alt blandes. Har ikke spesifert mengdene da det blir opptil hver enkelt og hva man har i skapet, du kan ca bruke en løk, en neve persille, 3 hvitløkfedd og 3 ss kapers til 4-500 gram kjøttdeig.
En karbonadedeig skal ikke være spedd, vil du derimot lage kjøttkaker sper du med litt egg, melk og potetmel/brødrasp.


Ferdig blandet lager du store litt flate kaker og steker de på begge sider ved middels varme.




Jeg lagde de ferdig ett par dager før bruk, siden den nykvernede hestekjøttdeigen ble til forskjellige middager. De kan oppbevare de noen dager i kjøleskap, fryse de ned eller bruke de med en gang, det er nå lurt og lage til flere middager når man først er i gang.

Her varmes de opp med de ferdigstekte potetene, gulrøttene og erter.
150 grader i ca 10 minutter med aluminiumsfolie løst over de skal bare varmes opp.


Bon Appétit !


Se HER for mer om å kverne kjøttdeig selv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)