11. mars 2013

Småretter og tapas med Påskestil

 Til påskelunsjbordet eller middagen passer det med litt eggete småretter :)
Inspirert av Oda's fylte egg ble det en koselig  Påske-lunsj med Fylte egg og fylte Avocadoer.
(fra 2012)


Du trenger/handleliste:
Avocadoer
kjøtt eller fisk
egg
bacon
paprika
mais
løk
majones
yoghurt naturell
 gressløk
pepper, sennep, hvitløk

Beregn mengde etter som hvor mange dere er.
Fyte avocadoer ble laget av avocado ;-) og kanin/and rillettes,
gode alternativer er bl.a. andconfit, kyllingkjøtt, pate, laks eller røkt makrell.

Skrap ut halvparten av avocadojøttet (eller alt hvis du ønsker det),
 skvis litt sitron over det du har skrapt ut og det som er igjen.
Bland avocadokjøttet  med ca 1 ss rillettes
 / eller et av alternativene sprapet/skjært i små biter. per halve avocado.




Hvis kjøttet/laksen din er krydret så  trengs det ikke noe krydder,
 ellers salter og pepprer du til det er kjempegodt.

Fyll avocado-skålene og ha ett dryss med nymaltpepper over for syns skyld.


De kokte eggene fylles med en blanding av kokt egg ;-)

Kok eggene forsiktig, i eggekoker eller på følgende måte:
Bruk romtempererte egg,
legg disse i en kjele med lunkent vann,
kok opp og beregn 8-10 minutter fra det begynner å koke.
Ha eggene rett i kaldt vann og bytt vann til de er kalde,
 eggene skal ligge i det kalde vannet helt til de er kalde for å bli lette å 'skrelle'.
Baconet gir saltsmak og majonesen min var laget med sennep og hvitløk,
 jeg tilsatte derfor ikke noen ekstra smaker,
 tilsett eventuelt ett presset hvitløkfedd og litt sennep + pepper.
(som alternativ til bacon kan det selvfølgelig brukes tunfisk, spekeskinke, røkelaks...)

Ingrediensene  til fyllet skjæres i små biter, baconet sprøstekes og alt blandes og fylles i eggeskallene.


De kan så settes på en seng av salt/ris/linser så de står stødig.
Eller serveres i eggeglass.


Pyntes med spiselige blomster eller urter.




Lekkert :-)

1 kommentar:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)