7. mar. 2013

Croque Mr et Madame

2 klassiske franske ostesmørbrød...




Forskjellen mellom de to er at Madame kommer med egg, det er vel naturlig det ?

Felles for de begge er ost og skinke.

Du trenger altså til hvert Ostesmørbrød:

2 brødskiver
1-2 skiver skinke
1-2 tjukke skiver ost
( 1 egg)
eventuelt litt sennep og smør, men det er valgfritt.

Croque Monsieur må gjerne lages i ett smørbrødjern, mens Madame må lages i stekeovnen.

Begynn med å smøre litt smør og sennep på brødskiver (kan droppes).
På halvparten legger du 1-2 skiver skinke og 1-2 skiver ost oppå.
på toppen en brødskive, hvis du skal lage madame stikker du ut ett hull i midten av brødskiva.





Grilles i ovnen (eller jern) på ca 200 grader til brødskivene begynner å få farge og osten smelter.

Ta smørbrødene ut og knekk ett egg i hullet på toppen av Madamene, strø litt ost på toppen.




Crouque Monsieur uten egg :-)


Stek videre til eggene har ønske  konsistens.


Nytes til lunsj eller middag og gjerne med litt grønt ved siden av ;-)



HER kan du se bilder på google av forskjellige Madamer ....

3 kommentarer:

  1. Kjempegodt. Jeg liker best å smøre smør på begge sider av brødskivene da blir de enda crispier, men så har jo jeg mistet midjen også ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Lenge siden jeg har laget croque madam og fikk utrolig lyst på det :-)

      Hvis du bruker gee eller kokosfett får du bare sunt fett inn som hjelper deg å få vekk det som sitter fast i midjen, dvs det er teorien ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)