9. mar. 2013

Appelsinpai

Etter å ha laget en Sitronterte som var aldeles fantastisk god,
 ble jeg nødt til å prøve med appelsiner, 
Særlig siden jeg var litt utolmodig med å sprøyte på marengsen sist,
 ville jeg prøve om det tok for lang tid å gjøre det litt mer stilig for kameraøyet :-) 

Hva synes dere ? Stilig ? ...og det tok ikke veldig lang tid, ca 5 min...



Appelsinterte


Tertedeig

50 g melis
100 g smør
150 g mel
1 eggeplomme




Appelsinkrem
 
3 appelsiner (skall og saft)
6 egg (- 1 eggehvitte)
150 gram sukker
50 gram smør




Marengs

2 eggehvitter
100 g sukker

Lag tertedeigen og forstek terteskallet , hvordan kan du se HER

 
 
 

Lag appelsinkremen ved å ha alt untatt smøret i en kjele, varm opp på svak varme og rør hele tiden til blandingen har tyknet, ta kjelen av varmen og rør inn smøret.

 
 
Hell appelsinblandingen i paiskallet, stek på 125 grader i ca 30 minutter.
La avkjøle litt mens du lager marengsen.


Stivpisk eggehvittene, ha deretter i sukkeret litt og litt mens du fortsetter å vispe.

Ha blandingen i en sprøytepose med f.eks. stjernetipp, og lag små topper på kaken til du har dekket hele overflaten, har du fortsatt marengs kan du sprøyte ut små topper på ett bakepapir og tørke de i ovnen.

 
 

Sett kaken tilbake i ovnen (125 grader) og la stå minst 30 minutter, til toppen har tørket.


Nytes lunken eller kald, kremen stivner ettersom den blir kald så, hvis du skjærer for tidlig i kaken er den litt løs, men fantastisk god...

Kaken holder seg fint til neste dag, kan oppbevares i kjøleskap. 
Men hvis du dekker den til før den er helt kald skjer dette: 
karamellperler former seg på toppen, men fortsatt stilig og god ;-)  
Men det pene kakestykkebilde får vente :-)







Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)