30. mar. 2013

Påskeomelett fra Frankrike

2. Påskedag i Frankrike spiser alle omelett, enten der er salt eller søt.

Her skal det være søt omelett, altså en dessertvariant.

Du kan lage en kjempeenkel variant hvor du har sukker i omeletten og steker den som vanlig, flamberer før servering, rett fra pannen.

Eller du kan lage en litt mer 'proff' variant :


Omelette du Lundi de Paques



Til 4 personer:
8 egg
en klype salt
 50 gram sukker
10 gram vaniljesukker
 40 gram smør 

  0,7 dl hjemmebrent/rom e.l.

Sett stekeovne på 200 grader.
Knekk 5 hele egg i en bolle, knekk de siste tre eggene,
ha eggehvittene i en ren bolle , mens plommene går i bollen til de andre
 Bland/visp godt de hele eggene og eggeplommene med en klype salt.

 Smelt smøret i en stekepanne, når det er varmt has eggeblandingen oppi.
La steke ca 2 minutter til den er halvstekt, imens du visper eggehvittene.


Visp eggehvittene med 30 gram av sukkeret + vaniljesukker.


 Ha den halvstekte omeletten over i et ildfast fat (jeg brettet den i to).


 Bre de stivpiskede eggevittene over og stek ferdig under i stekeovnen ca 5 minutter.


Når den er passe stekt strøs det resterende 20 g  sukkeret over.


Varm opp alkoholen , hel over og flamber !

Bon Appètit !

 

 

...og fortsatt God Påske :-)

 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)