9. mar. 2013

Omelett med løvetann

Hele løvetannen er spiselig, så har du for mye i hagen, Bruk den :-)


Jeg fant ikke så mange i dag og plukket derfor bare noen blomster til en omelett for to ;-)





Først må de vaskes, legg de i vann noen minutter så får eventuelle uønskede proteiner tid til å krype ut, deretter må de få renne av seg, har du salatslynge kan du bruke den.


Når du plukker løvetann eller andre ville planter, 
pass på at du ikke plukker dem på steder hvor de kan ha blitt forurenset/sprøytet.


Finn frem alle ingredienser, i denne omeletten trenger du:

Løvetannomelett med Champignonfyll

10 flotte løvetannblomster (eller fler)
1 hvitløkbåt (min er en liten fersk ailette)
3 ss hakket persille
4 egg
4 ss vann
salt/pepper

4 champignoner
3 ss hakket persille
1/2 løk
1 dl fløte/creme fraiche
salt/pepper

Litt revet ost

Visp sammen egg og vann med litt salt/pepper.
Etter å ha vasket løvetannen, drar du ut alle de gule delene av blomsten.
Hakk hvitløken.
Varm litt smør i en stekepanne og fres forsiktig løvetann og hvitløk, maks 1 minutt.
Ha i hakket persille.




 Bland godt og hell over eggeblandingen, rør og fordel godt, la stivne under lokk noen minutter.


La hvile under lokket mens du lager soppsausen /eller du lager den selvfølgelig samtidig...

Skjær sopp i små skiver og stek disse i smør.

Ha på salt, pepper og persille.
Hell over fløte og rør godt til det koker opp og så vidt har kokt inn litt.


 Soppsausen legges på midten av omeletten med ett dryss revet ost, brett over.


Severes med litt grønt til for eksempel Lunsj :-)



Bon Appétit !







2 kommentarer:

  1. Det er fullt av løvetann her nå. Vakre gule jorder.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott :-)

      -da må du benytte sjangsen ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)