14. mars 2013

Hestebiff med Bernaissaus

Det er for godt til å ikke komme igjen og igjen, 
dessuten har jeg bestemt meg for å slå ett slag for å bevare gamle trekkhestraser ;-)



Det er sikkert mange måter å steke en biff for å få ett perfekt resultat, men etter å ha prøvd de fleste er det metoden til min franske venn som er BEST...  
Kjøttet snittes i overflaten, f.eks. i ruter, dette for å kunne steke kjøttet raskere, jo mindre tid det varmebehandles jo bedre holder det på mørheten. Selvfølgelig så blir ikke en seig biff mør av det, det må en viss kvalitet til i utgangspunktet. En fordel til er at den ikke krøller seg i pann og den blir kokt istedetfor stekt.
Ja har du grillen tilgjenglig så nøl ikke med å fyre opp ;-)
Kjøttet skal ha romtemperatur, så skal det spises samme dag som det blir kjøpt så er det ingen grunn til å legge den i kjøleskapet, skal den tines så ta den ut dagen før og legg i kjøleskapet for en langsom opptining, deretter noen timer på kjøkkenbenken for å få romtemperatur. Jeg har på urter, helst timian men også provenceurter, pepper men IKKE salt. 
Før du begynner å steke biffen må du ha alt tilbehør ferdig og folket til bords...
I dag ble tilbehøret stekt champignon med persille og brokkoli, 
som sagt tidligere damper jeg brokkolien i microovnen, den blir da perfekt bare så vidt litt 'kokt', ca 5-6 minutter for 250 gram.


oppskrift på Bearnaisesaus finner du HER.


Varm opp stekepanna til veldig varmt, ha i litt olje og en klatt med smør (gjerne klarnet smør).
Ha i en biff av gangen for ikke å kjølne ned stekepanna, når du snur den første har du i neste osv. Hvis du har en stor stekepanne, kan du selvfølgelig ha i to med en gang. 
Mine biffer på 1 1/2 cm fikk ca ett minutt på hver side, for å beholde midten blodig, 
såkalt 'saignant', jo mer du steker jo mindre mør...
Legg de rett på ett fat og ha på salt, gjærne en blanding av  smør med hvitløk og persille.
 De har godt av å hvile noen minutter, og du rekker å steke flere ;-) , 
men så bør de serveres, man venter man på biffen og ikke omvent :-)

På tallerkenen før sausen ble det slik :


For å være helt ærlig ble biffen spist helt naturell, 
mens den var fortsatt god og varm og sausen havnet på grønnsakene, kjempegodt ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)