16. mar. 2013

Hjemmelaget Ravioli

Etter å ha laget pastadeig nok til to middager, den ene ble taglitelle så sto turen for ravioli.


Det finnes eget utstyr for å lage revioli men det er også fullt mulig å lage manuelt, jeg brukte riktignok pastamaskinen til å kjevle, men ikke noe problem å kjevle for hånd heller, bare tungt ;-)

Du trenger:

Pastadeig (min finner du HER)
mel til utbaking
Fyll
Pastamaskin/kjevle
Kniv/bakkelsspore
Stor kjele med vann

Først må du lage fyll, det kan være hva du måtte ønske i farseform, fisk, kjøtt, ost, grønnsaker...
Vi brukte svinekjøtt og purre, stekes og hakkes... Krydres etter ønske.


Deretter kjevler/ruller du ut plater av pastadeigen.



Når du har rullet de flere ganger til tynne lange plater, kan du begynne å legge på fyll, halv teskje ca for hver ravioli, pass på at du har nok men ikke for mye plass mellom toppene, ca 2-3 cm, prøv deg fre og du finner fort ut hvordan du vil ha dem ;-)  Husk at du må bruke mel ved utkjevling, når du 'stabler/lagrer' dem og også under den du fyller med farse, ellers limer den seg fast når du skjærer opp. Kjempelurt å ha fyllet i en sprutepose, eller kakesprøyte, men må tåle litt, min sprakk ;-)





Legg over en ny plate i omtrent samme størrelse og trykk godt sammen imellom ravioliputene, 
begynn på midten så du ikke fanger luft inne i deigen. 


Skjær de ut med kniv eller bakkelspore.




Kokes i små mengder i masse kokende saltet vann med en liten skvett olje, ca 3-4 minutter fra det koker opp (dvs når du slipper de oppi mister du litt av temperaturen, ettersom hvor mye du har i om gangen, du tar tiden fra det koker opp igjen). Det overflødige melet blir igjen i kokevannet.


 

La de renne av seg og skyll de raskt i kaldt vann.



Rett før servering kan de varmes opp sammen med litt smør :-)


Litt hvit saus med muscatnøtt  til er kjempegodt !!





Bon Appétit :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)