19. mar. 2013

Påskekake 2013

Vår nye tradisjon er en Påskekake med sjokoladekanin til pynt,
 så her kommer årets utgave :-)




...vil ta oss dager å spise så mye kake, men det er kanskje like godt ;-)

Kaken er satt sammen av to sukkerbrød ett vanlig på 22 cm og ett i sjokolade på 24 cm.
Vi har brukt marsipanlokk på begge, siden det er mye raskere å lage og litt sunnere å spise enn sukkerpasta.
Sukkerbrødet er fylt med Bringbærkrem og dekt med fløtekrem.
Sjokoladekaken er fylt og dekt  med mousselinekrem: egg/smørkrem med vaniljekrem.
Du finner oppskrift på sukkerbrød HER, samt linker til mousselinkrem og marsipan.
Til dekorering har vi brukt litt melisglasur og kandiserte blomster foruten sjokoladekaninene.

2 sukkerbrød som fikk kjøle seg ned før vi, skjærte den ene til en litt mindre (i mangel av mindre form), men selvfølgelig så ble restene en ny kake ;-)
Det ene ble delt i to lag og den andre i tre.



Når jeg pynter ett sukkerbrød bruker jeg alltid toppen til bunn, og bunnen på toppen, 
av den enkle grunn at bunnen er flatest ;-)

Legg et sjokoladelag på et kakefat, stikk under biter av bakepapir, 
eller aluminiumsfolie som er rimeligere...

Sukkerbrød er mykt og smulere seg lett opp, 
derfor hadde jeg smørkremen (som er ganske fast) i en sprøytepose og sprøytet kremen på.
Husk å dynke bunnene vi brukte sitronsirup kokt på sitronsaft, vann og sukker.
.


Legg på neste lag og sprøyt på krem.




Slik så den ut inni :



 Til slutt legger du toppen på og smører krem jevnt over toppen og sidene, 
ikke for mye da kremen er ganske så mektig, og god ;-)

Nå er det på tide med marsipanlokk nr en, vi valgte å lage ett i grønt som gresset, da vi ikke ønsket for mye marsipan på kaken skjært vi ut striper som vi la langs kanten og dyttet inn på toppen.





Enten man vil eller ei så må kakten skjøtes,
 det letteste er med to skjøter for det er langt rundt, 
skjær derfor kanten skrått og neste bit skrå, når du legger på den siste, 
ha en saks for hånden og klipp så godt du kan...




Klart for kake nr 2, legg på første lag.

Denne ville vi fylle med bringbærkrem (stor favoritt hos ungdommen),
Jeg lagde en bringbærgele (for at kremen skulle bli stiv nok),
 av frossen bringbær. litt vann og agar-agar som gelepulver.

Pisk krem og bland inn den stive bringbærmassen, 
vær forsiktig så du ikke pisker for mye når du blander siden kremen fort kan bli til smør.

Ha på ett tykt lag med bringbærkrem, hadde jo delt kaken i bare to...


 Ha på siste laget og smør krem rundt og oppå så det blir så jevnt som mulig.

Marsipanlag nr to står for tur.

Her valgte vi å lage marsipan i påskegult, så tenkt så gjordt.

Kjevles ut og legges oppå,
nå går jo ikke alltid alt etter planen så da må man snu det til noe posetivt ;-)

Pga noen tekniske feil under marsipanlagingen ble den vanskelig å kjevle, 
vi lagde derfor en stor runding til toppen og deretter mindre runninger til sidene, 
til tross for vansklighetene og et godt ordforråd på franske 'gros mots' 
Så ble jeg og Chantelle etterhvert fornøyd med resultatet :-D
 

Da var det bare å pynte,
 etter litt diskutering ble vi enig om at sjokoladehøna passet bedre til kaken,
 enn kaninen, så da er det vel duket for en kake til...
I ettertid lurer jeg litt på om det var en taktisk løsning fra Chantelle sin side ???


Høna ble satt på toppen og vi brukte grønn melisglasur 
(melis, eggehvitte, sitronsaft og grønnfarge) 
til å lage gress og blomsterstenger,
 pynten ble kandiserte tusefryd og små sjokoladeegg.



.



Veldig stolte over resultatet ble hun fotografert i alle retninger og med forskjellige bakgrunner,
men hvilken bakgrunn som ble best,
 ja det funderer jeg fortsatt på så bildene er med litt forskjellige ;-)











Til slutt fikk høna og kaken ett melisdryss.




God Påske :-)


Alle oppskrifter som er brukt finner du HER

2 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)