24. nov. 2017

Step 12 Tidsskjema og lister

Grundig planlegging er nøkkelen til en vellykket arrangement, men også det som skal til for at ting går problemfritt og raskt når man kommer til det viktigste: få alt på plass til rett tid. Hvis du har glemt en ting å må bruke 2-3 timer på å få tak i det er det mange timer bortkastet. Jeg vet jeg gjetar meg selv men, lag heller en liste for mye enn for lite. Lurt å diskutere med noen også for å gå igjennom detaljene, andre kan se det lille punktet du har glemt. Enn så lite som størrelsen på asjettene, eller ett bord til gaver etc.

Først finner du en tom skrivebok eller enda bedre en perm med skilleark, så kan du bytte ut ettersom sidene forandrer seg.
Del i kategorier som passer for deg, min siste har 8 deler:

  • Oversikt
  • Møter-dekorasjons verksted-referater
  • Buffet/meny
  • Lokale, utstyr
  • Dekorasjon
  • Musikk og lek/konkuranser
  • Budsjett
  • Gjester
skulle gjerne delt opp enkelte punkter litt, men kanskje like bra som det er.

Når man har masse frivillig hjelp er listene til hjelp, skriv så nøye som mulig, skriv oppskrifter og fremgangsmåter, print ut bilder og du slipper å forklare hver minste detalj.

Ettersom bitene faller på plass blir lister og planlegging nøyere helt til for de siste dagene lager jeg tidsskjema, husk å beregne mer tid en du tror du trenger, legg inn pauser, hvor du kan ta igjen tapt tid osv. Det er nok med en hyggelig diskusjon til å glemme tiden. Prøv å unngå for sene kvelder da du gjerne vil være uthvilt når arrangementet begynner.




Step 1 : Lag en oversikt HER
Step 2 : Valg av sted/lokale HER
Step 3 : Program/Agenda HER
Step 4 : Gjester, invitasjon HER
Step 5 : Budsjett HER
Step 6 : Sosiale mediaer HER
Step 7 : Utstyr HER
Step 8 : Musikk og underholdning HER
Step 9 : Dekorering HER
Step 10 : Mat og Servering HER
Step 11 : Planlegging av retter og mengder HER

Step 13 : Siste hånd på verket i neste og siste artikkel

2 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)