3. sep. 2012

Fikenblader

Ja, de kan brukes til annet enn å skjule edle deler...
De er spiselige, akkurat som bladene på vinstokkene...
Og de er gjerne uten sprøytemidler og annen forurensning...


Her i Frankrike spiser man jo ordentlig til lunsj, gjerne hjemme hvis man ikke jobber for langt hjemmefra da er det gjerne på restaurant eller cantina. Og etter å ha spist så slapper man av, og det gjøres best foran TF1 og 'information' dvs nyheter og reportajer tilsvarende 'Norge rundt' Herlig! Og etter reklamen, før været  er det et lite 'dagens rett' program som som oftest har noen nye gode ideer på kokefronten, eller ikke bare pølser, spagetti og hamburger mat...
Og det var her at en dag kokken pakket fylte sardiner i fikenblader og grillet :o Kjempelurt, nå hadde ikke jeg sardiner på lur og det var pøsregn og torden, men nå er vel fikenbladene spiselige alikevel ;-)

Så her er

Kalkunfilet rullet i Fikenblad

til 6 personer (eller tre utsultede):

6 store nyplukkede fikenblader

3 Kalkunfileter (eller kylling)
Revet ost (eller urtekremost)

Fikenbladene forvelles i ett minutt, skjær/klipp av stilken.
Del hver kalkunfilet i 2

Legg en kalkunbit på ett blad strø over ost og pakk inn...


Du trenger ikke å bruke tannstikker eller tråd, de holder seg nok sammen til at du greier å snu de, og osten som smelter blir etterhvert lim...

Varm en stekepanne med litt olje og stek pakkene 2-3 minutter på hver side, kan godt ligge i pannen med lokk på etter at du har slått av varmekilden, hvis dere ikke er klare til å spise...




- Jeg lager de aller fleste rettene ferdig før vi spiser for ikke å bli stående ved stekeovnen,
 mens de andre spiser... ...ikke biff da... og det fungerer kjempefint,
 setter dem evntuelt på plata for å varme opp mens vi spiser salaten... -

Mange skeptiske ansikter rundt bordet (som så veldig ofte ;-) ) men det var da godt, vi spiste ikke hele bladet siden de er veldig store, men tror ikke det hadde vært noe problem...

Resultat ble Morsomt, veldig saftig og godt, skal gjentas og anbefales...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)