1. sep. 2012

Quiche med Squash og Bacon

Fransk Quiche er skikkelig god Lunsj - mat.

Dagens variant er med Squash og Bacon.



Jeg brukte en forvokst squash, den ble derfor skrelt og frøene tatt vekk, skjært i biter sammen med en normal gul squash. Strø salt over squashbitene og bland godt la stå ca en halvtime og skyll bitene, la de renne av seg i en sil.

 
...imens tar du en Paideig og legger i en paiform eller helst en form med litt høyere kanter, prikk deigen med en gaffel, legg ett bakepapir over hell i ris eller tørre erter... Og forstek paiskallet ca 10 min på 180 grader.


Stek bacon/fleskebiter i tørr panne. Tilsett squash biter og stek til de er litt gylne.


...bland sammen:
4 egg
 2 dl creme fraiche (eller fløte) 
 150 gram smøre-krydderost  (eller mer creme fraiche)
 100 gram revet gulost.

Hell eggeblandingen i paiskallet, strø over bacon/squash blandingen, 
blir det for mye (som hos meg) så kan resten has i salaten ;-)


Stek paien videre i ca 30 minutter. La stå i ovnen til de skal spises.



Vedrørende steketider er det veldig forskjellig i forskjellige oppskrifter så følg med. 
Alt fra 200 grader i 30 min til 1 time i 180 grader. 
Ovner er forskjellig, men også formene vi bruker. 
For å se om den er ferdig kan du bruke en pinne å stikke i midten, hvis den kommer ren ut er quichen gjennomstekt, akkurat som ved kakebaking ;-)

Når det gjelder innhold i quicher er det veldig forskjellig alt fra fisk, fugl og kjøtt eller bare grønnsaker.

Bon Appètit !

2 kommentarer:

  1. Hei,
    Jeg tenkte å prøve din metode for konservering av squash. Har du erfaring med lagringstid?
    Vennlig hilsen,
    Anne Lise

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei,

      Konservering av squash er ikke enkelt, jeg tester fortsatt, den ene metoden som allerede er på bloggen er grei, men i mindre kvantum og jeg synes de etter ett par mnd ikke var så appetittelig lenger, og poenget er jo å kunne bruke de i vinterhalvåret siden sommeren er full av ferske varer :-)

      I år tester jeg melkesyregjæring, resultatet bør bli veldig likt med bedre holdbarhet...
      Ellers har jeg raspet og fryst ned en del som selvfølgelig må brukes til supper og gratenger.

      Ratatouille er min favoritt, men det kreves auberginer, tomater, paprika og løk til....

      Jeg skal også teste ut litt krydder, det kan ofte løfte smaken litt...

      Lykke til med valget :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)