10. sep. 2012

Squash Vaffels

Forrige dagen så gjorde jeg ett stort innhugg i squash haugen, 
og kjørte de igjennom køkkenmaskinen med rivjernet på, 
det ble en stor bolle med revet squash, og en serie med god ny mat :)


Her er revet squash blandet med egg, hvitløk, tilsatt litt pepper og muskatnøtt og stekt i vaffeljernet, som tilbehør til kjøttet...
Saltes etter steking for at squashn ikke skiller ut for mye vann ;-)

Hadde jeg tilsatt sukker og utelatt hvitløk, så hadde det blitt en fin dessert...

Squash Vaffels


Til 5 personer/5vaffler:

500 gram revet squash og to egg blandes
 tilsett 2 pressede hvitløksfedd
 pepper og muscat (eller hva som måtte passe til hovedretten)...


Settes med skje i godt smurt vaffeljern og stekes som vaffler, ikke åpne før de er stekt for de setter seg fort litt fast, ha på smør mellom hver vaffel (eller røsti...)

Serveres som tilbehør til middagen (istedet for poteter og pasta) eller som vegetarrett...

Kan selvfølgelig blandes med gulrot, kålrot, potet, løk: ta det du har !

Bon Appètit !




2 kommentarer:

  1. Jeg prøvde denne i dag, men det bare hang seg fast i jernet på begge sider. gikk helt fint med potetrøstien du haddde lagt oppskrift på i vaffeljern. noen tips?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :-)

      De er helt klart litt mer 'slitsomme' enn vanlige vaffler, mitt beste tips er som i teksten:
      "Settes med skje i godt smurt vaffeljern og stekes som vaffler, ikke åpne før de er stekt for de setter seg fort litt fast, ha på smør mellom hver vaffel (eller røsti...)"

      ...i tilegg til det å teste lavere eller høyere varme, test å smøre med olje istedet for smør ;-)

      -smøre godt imellom vær røsti...
      -ikke åpne før de er godt stekt...
      -litt mer egg...

      Håper inderlig det går bedre, jeg skal se om jeg får tak i squash så jeg for testet en gang til selv, men det vil ta noen dager...

      Lykke til :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)