12. feb. 2015

Melkesyregjærede Bær - Molter

Gjæring av mat stiger i popularitet ;-)

...og bra er det for maten blir sunnere og det er lite ressurskrevende.

Melkesyregjæring er den beste metoden å bevare næringsstoffene over lenger tid.

Første gang jeg prøvde meg på melkesyregjæring av bær,
falt det ikke i smak og glasset ble stående ett halvt år i kjøleskapet,
det var da jeg tenkte å rydde det vekk for gått at jeg synes jeg måtte sjekke bæra,
og de hadde holdt seg helt fint, 
så da var det bare å teste litt til ;-)

Jeg liker å bruke honning som søtning,
det er sukker uansett men nå skal det være noe annet sunt i det gyldne gullet :-)

Som tenkt så gjordt,
Bringbær og molter ble melkesyregjæret,
og WOW så godt !



Slik gjorde jeg:

Melkesyregjæring av Bær

2 dl bær
2 ss honning
2 ss kombucha
klype salt
kanel eller vanilje

Bland alt sammen og ha på ett sterilisert glass,
type med strikk som kan lukkes.

Til bringbær brukte jeg malt kanel,
og i multene hadde jeg en splittet1/2 vaniljestang.

Sett strikk og lokk på og la det stå på benken i ? dager.

Oppbevares deretter kaldt,
eller lag DISSE surdeigspannekakene og det forsvinner med en gang ;-)



Kjempegodt til desserter som f.eks. bananpannekaker som allerede er søte :-)



HER hos Tradisjonskost er en  lignende artikkel om melkesyregjæret bringbærsyltetøy.

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

4 kommentarer:

  1. Nammis!! :)
    Så spennende med multer! Jeg har bare melkesyregjæret bringebær og blåbær til nå, og det er himmelske greier. Har en stor boks med frosne multer i fryseren, så da er det bare å hive seg rundt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe Fint du blogget så jeg så det, til sommeren skal det testes litt mer langtidslagring etc , er ikke helt fæn av søtt syltetøy :-)

      Hiv deg rundt og takk for tipset :-)

      Slett
  2. Så spennende, det så godt ut :)

    SvarSlett
    Svar
    1. En av de 'greiene' du bare må teste :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)