20. sep. 2015

Ukemeny 39/2015

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)

Utskriftsvennelig versjon med handleliste og lunsjtips HER





Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
 er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)

De fleste  middager er under 30 minutter, eller 10...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!

Ukens meny:


Mandag:

Mandag og fiskedag,
panerte småfileter  f.eks. makrell
med ett egg og en litt utvidet salat til.

Inspirasjon HER,
eller helt enkelt dypp filetene i egg,
 deretter i en  panering som du lager av en eller flere meltyper som f.eks. kikertmel, bokhvete, kokosmel, nøtter og krydder som paprika, gurkemeie, fenugrek/karri.






Tirsdag:

Lammekoteletter (eller svin) er kjempegodt og raske å lage,
HER med hvitløk og grønt (f.eks. spinat og løk).




Onsdag:

Squash fylt med fisk,
litt forberedelser , men raskt alikevel.
HER er oppskriften.





Torsdag:

Lammefrikasse er ett godt alternativ til fårikål,
HER er min variant.

Grønnsaker som gulrot, sellerirot, purre og blomkål er perfekt,
eller det du måtte ha i sesong.






Fredag:


Tid for fisk igjen og da er sushi perfekt kosemat,
enten man lager de sammen eller bare nyter de sammen.
Se HER for litt MAKI inspirasjon



...salt steken til søndag...

Lørdag

Grillaften med venner eller ikke,
 forbered litt forskjellig til grillen med DISSE to marinadeforslagene
...og passer det ikke å grille kan det stekes i stekeovnen...

Med ekstra kjøtt har du lunsjmuligheter i flere dager til uken...

Provencegrønnsaker er perfekt til, de kan stekes på forhånd i ovnen
og serveres avjølt til med en balsamikodressing.
Skjær auberginer, squash, paprika og tomat i skiver,
legg i ildfast ovn, ha på provencekrydder, salt, pepper og olivenolje,
 og stek i ovnen på 160 grader i 45 minutter.
Før servering har du på en vinaigrette laget med balsamicoeddik og olivenolje.





Sett steken til søndagsmiddagen i ovnen.



Søndag

Familie middag
Saltet stek på menyen denne søndagen,
du kan bruke viltkjøtt eller lam,
det er sesong for begge.
Fremgangsmåte finner du HER
Serveres med nypoteter og grønn-kål.



Frokost-tips

Frokosttipset mitt  er å droppe frokosten,
til fordel for en kopp kaffe med kokosolje og drikk vann,

eller frokost-smoothie (HER)
-kokoskrem med bær, nøtter, kanel og frø
-havregrøt med eggeplomme, nøtter, frø, kanel...
-egg og bacon med grønnt
Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
...og har man ikke nok rester kan man jo lage noe som holder i flere dager,
 som f.eks. suppene og kraft som vi lagde i vinter...





Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Masse salat og grønt fra hagen nå på sommeren.
Ofte er kjøttdelen lever eller blodpølse som her:




Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)

Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til...

Ikke glem og ha på nok fett,
stek i sunt fett som dyrefett, ghee/klarnet smør og olivenolje.
Ha olivenolje på salat og maten,
tåler du melkeprodukter kan du kose deg med hvitløksmør eller persillesmør på alt av varm mat,
eller hjemmelaget majones.




Ukens Dessert 


Sjokoladefondant på dessert-menyen denne uken,
kanskje med litt iskrem til ;-)
prøv DENNE med Bringbær nam nam




Ukens prosjekt:

Spirer !
-naturlige vitaminpiller.

HER har du en liten ABC om spirer og hvorfor de er så bra,
lurt å prøve i ett vanlig glass før man invisterer i spiretårn ;-)
På samme måte som det er lurt å teste ett frø eller to før du kjøper mange forskjellige.

Spiring og/ELLER bløtlegging er noe du bør gjøre med alt
av korn, frø, bønner, linser, ris, nøtter !




Utskriftsvennelig versjon med handleliste og lunsjtips HER


Ha en flott uke :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)