11. mars 2016

Ukemeny Uke 11/2016

Tenk ingredienser når du handler og lag enkle, gode og raske retter .

Liten tyvstart på påsken Lørdag:
Lammekoteletter med Brokkoli.
Lam er kjempegodt med hvitløk og provenseurter,
eller myntedressing for de engelskorienterte...


En passende Søndags middag nå på vinteren er kjøttgryte,
her en daube som du finner HER


Fisk på Mandag,
hva med en grateng:
Bladgrønnsaker (spinat) og purre i en saus laget av egg og havremelk,
vill-laks på toppen, saus over og hvis du kan litt revet ost.
I ovnen på 180 grader i 20-30 minutter.


Litt enklere på Tirsdag med en god suppe,
grønnsakssuppe eller med litt kjøttrester fra fryseren
(eller fisk). Bruk det du har, med hjemmelaget kraft er det best men hvis ikke så blir det smak av grønnsakene og krydder.


Makrell er fin fet fisk til middag på en Onsdag,
sprøstekt med eller uten panering i ovnen eller i stekepanna.
Tilbehør kan være rotmos, kål og/eller erter.


Trodde du at man ikke kan spise 'Shepards pai' og slikt,
hvis man skal spise sunt ? Neida det kan du men lag den selv av ingredienser,
Torsdag blir den slik:
stekt kjøttdeig med provencekrydder, ett lag dampet purre
og toppingen er sellerimos (rotmos),
sevfølgelig kan du ha tomatsaus i kjøttet for å få den litt mer ekte.
Revet ost på toppen hvis du kan og 20 minutter på 180 grader ...


Siden det fort blir kjøtt i helgen tar vi en fiskebiff på Fredag,
sprøstekt torsk/sei e.l. filet eller kotelett, godt krydret og brunet raskt i ghee/kokosolje.
Siste dag i uken er det bare å bruke opp det du har av grønnsaker og lage en skikkelig grønnsaks ratatouille ved siden av :-)



Frokost og Lunsj kan være rester etter middag,
egg, fisk , kjøtt og masse grønnsaker ....


Til hvert måltid er det godt med litt grønt og hvis du har:
melkesyregjærede grønnsaker, på bildet ratatouille.


Kake venter vi med til neste helg og påskeuka,
ellers kommer det kanelboller av surdeig på bloggen snart
og fermenterte rosa egg :-)

Til dere som har plass til å dyrke frem noen grønnsaker:
I følge månen kan du så bladgrønnsaker, i morgen Lørdag 12 alt som har frukt dvs. tomater, paprika, sukkererter etc. Søndag er det tid for røtter , Onsdag 16 og Torsdag 17 alt med blomster inkludert blomkål og brokkoli, og Fredag 18 er det igjen bladgrønnsaker :-)


.

Bon Appétit og God Helg :-)

.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)